Üniversitemiz Engelliler İçin Koşuyor

Her yıl Mart ayında düzenlenen, Türk turizminde farklılık yaratmak amacıyla Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu; spor ve tatili birleştirmesi, tırmanışsız düz parkuru, güzergâh üzerindeki şehir güzellikleri, tarihi ve Antalya’nın dünyaca ünlü sahilini kapsaması açısından Türkiye’nin en sevilen koşularından biri olarak kabul ediliyor. Sportif özelliklerinin yanı sıra, birçok yan etkinlik ve eğlenceler ile 3 gün süren bir spor festivali ve ülkemizin en büyük Life -Style Maratonu. Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi, MS Okulu Bölümü ve Sosyal Yaşama Destekleme Topluluğu (SOYADT), Runatolia 10 Km Koşusu’nda “Dumlupınar Üniversitesi Engelliler İçin Koşuyor” sloganı ile katıldı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ekibimizin yanına gelerek işitme engelli öğrencilerimiz, MS hastaları, engelli arkadaşlarımız ve topluluğumuz ile sohbet ederek Üniversitemizde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

İyilik peşinde koş, kadına şiddet, eğitim, LÖSEV, vs. konulara ilişkin çok sayıda STK, pankartlar taşıyarak farkındalık için koştu. Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi, MS Okulu Bölümü ve SOYADT, “Dumlupınar Üniversitesi Engelliler İçin Koşuyor” sloganı ile ellerinde pankartlarla yarışı birlikte bitirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2017, Perşembe / 2487 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler