Kalbe Dokunan Şiirler

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yazarlar ve Şairler Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Şair Şükrü Erbaş’ın katıldığı Kalbe Dokunan Şiirler Söyleşisi düzenledi. Söyleşiye katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Kütahya’da ve Üniversitemizde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Şükrü Erbaş şunları söyledi: “Kapitalizm ve şuan içinde bulunduğumuz toplumsal düzen, bizlerde hafıza kaybına neden oluyor. Aynı zamanda da bizleri yalnızlaştırıyor. Bu hafıza kaybından ve yalnızlıktan edebiyatla, şiirle kurutulabiliriz.”

Sanatın ve bilimin içinde bulunanlar yaşama hizmet etmelidir. Bizleri kurtaracak olan yaşama bilincidir. Bu bilinçte şiir temeldir diyen Şükrü Erbaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yazı kutlu bir maceradır. Yazarak öğrenilir. Yeni bir şey yazabilmek için var olanları, farklı disiplinlerde yazılanları okumak gerekir. Yazı bizim rehberimiz, kılavuzumuzdur.”

Kendi şiirlerinden bazılarını da seslendiren ünlü şair, söyleşinin devamında dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Aralık 2016, Perşembe / 2373 defa okundu.

Etiketler : dpü,