Paris’te “Aura II” Konulu Kişisel Exlibris Sergisi

Güzel Sanatlar Fakültemiz İletişim Tasarımı Çizgi Film Animasyon Ana sanat Dalı Öğr. Gör. Dr. Yaşar Uslu’nun “Aura II” konulu CGD (Computer Generation Design) sergisi yurt dışında, Magic Circus Hotel Paris/FRANSA da açıldı.

Öğr. Gör. Dr. Yaşar Uslu sergiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Exlibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Exlibris, yer aldığı kitabın değil kitap sahibinin bir göstergesidir; kitap ile kitap sahibi arasındaki bir bağdır. Sözcük olarak “…’nın kitaplığından” veya “…’nın kütüphanesine ait” anlamına gelir. Örneğin üzerinde “Exlibris Yaşar Uslu” yazan bir çalışma, “Yaşar Uslu’nun kitaplığından” hatırlatmasını yapar ve onun sahibi olduğu kitapların iç kapağında yer alır.”

Latinceden gelen, “Ex-libris” olarak yazılan ve İngilizce karşılığı “Bookplate” olan ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. (Detaylı bkz. http://www.aed.org.tr/tr/ekslibris/ )25 çalışma, 21x15 cm dijital baskılardan oluşmuştur. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Şubat 2016, Cuma / 3166 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler