YSSM’de Dijital Tasarımlarla “Mesaj ve Anlam” Konulu Kişisel Afiş Sergisi

Güzel Sanatlar Fakültemiz İletişim Tasarımı Çizgi Film Animasyon Ana sanat Dalı Öğr. Gör. Dr. Yaşar Uslu’nun ‘Mesaj ve Anlam’ konulu Afiş Sergisi YSSM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergisiyle ilgili açıklamada bulunan Uslu; “Grafik tasarım ürünlerinden oluşan afiş sergisinde mesaj ve anlamın görsel boyutuyla öne çıktığını belirtti. Mesajın en kısa zamanda izleyiciye ulaşması ve bunu görselle anlamlandırarak kendini işlevsel yönlendirmesi ona göre duygu ve düşüncesini yansıtmasıdır. Mesaj verirken değişik görsel unsurlar kullanılıyor; fotoğraf, illüstrasyon, tipografi… ama şunu daha çok önemsiyorum. İnsanlara mesaj vermede sadece yazıyla değil aynı zamanda görsellerle bu mesajı aktarabilme, görsel kültürü geliştirme başka bir ifadeyle “görsel görgü kültürünü” değişik konuları insanlara görsel biçimde sunmaktır. Bazı kavramları kendi yorumumla görselleştirerek konuyu bu düşünce etrafında oluşturmaya çalıştım” dedi.

Sergi 29 Ocak 2016’ya kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezinde sanatseverlere açık olacak.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Ocak 2016, Salı / 2190 defa okundu.

Etiketler : dpü, tubif,