Emet Meslek Yüksekokulumuzda Teknoloji Bağımlılığı Semineri Düzenlendi.

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen ve tüm dünyada yaygın olarak görülen teknoloji bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmak, çözümler bulmak ve önleyici tedbirler almak amacıyla Yeşilay ve Emet Meslek Yüksekokulumuzun organizasyonu ile Emet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, Teknoloji Bağımlılığı Semineri gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan Mevlut Ali Esen teknoloji bağımlılığının belirtileri, neden olduğu sorunlar ve bağımlılığı kontrol altına alma yöntemleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Mevlut Ali Esen, “Bağımlılık, kişinin bütünlüğe erişememesinden kaynaklanır ve kişinin kendisine inanmayı kestiğinin göstergesidir. Dünyada 1 milyar 300 milyon civarında Facebook, 700 milyon dolaylarında da Twitter kullanıcısı var. 350 milyon kişi bağımlı olma riski taşımaktadır. Sosyal medyaya bağlanalım ama bağımlı olmayalım” dedi.

Emet Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan seminerin teknoloji bağımlılığıyla ilgili farkındalığı artırdığını dile getirerek Kütahya Yeşilay Başkanı Ali Güneş’e, konuşmacı olarak katılan Mevlut Ali Esen’e Teşekkür Belgelerini takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Ocak 2016, Cuma / 2715 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler