Üniversitemizin Altın Çocuğu Ramil Guliyev, Usain Bolt’u Yakaladı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde yapılan 12. KoçFest Üniversite Oyunları’nda Üniversitemiz Öğr. Gör. Dr. Ahmet Korkut Yapıcı’nın antrenörlüğünü yaptığı DPÜ Erkek Takımımız Türkiye Üçüncüsü, DPÜ Kadın Takımımız ise Türkiye Dördüncüsü oldu.

Erkeklerde 100 m. Ramil Guliyev Altın, (Ramil 100 metreyi Sabah Seçmede 10.14 koşarak Türkiye Rekorunu kırıp 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Barajını aştı. Öğleden sonra ise Final yarışmasında 10.12 koşarak bir kez daha Türkiye Rekorunu yeniledi Bu derecesi ile Dünya Top List’de Jamaikalı Dünya Rekorunu elinde bulunduran Usain Bolt ile 23.ci sırayı paylaştı.) 1500 metrede Aykut Taşdemir Gümüş, Serkan Şimşek, Bayram Özbaş-Alper Yüksel- Ramil Guliyev 'den oluşan 4X100 Metre Bayrak Takımı Bronz madalya kazandı.

Kadınlarda ise 1500 m ve 3000 m de Sebahat Akpınar Bronz ,Yudum İliksiz-Ceylan Gökdemir- Ebru Ofluoğlu- Sebahat Akpınar‘dan oluşan 4X400 Metre Bayrak Takımı Bronz madalya kazandı.

Kazanılan bu önemli başarıların ardından açıklama yapan BESYO Yönetimimiz şunları söyledi: “Başta Öğr. Gör. Dr. Ahmet Korkut Yapıcı olmak üzere yarışan tüm sporcularımızı kutlar. Onlara desteklerini esirgemeyen Dumlupınar Üniversitesi Yöneticilerine teşekkürü borç biliriz.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Haziran 2015, Cuma / 5597 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler