Genç Girişimciler Topluluğumuz Tarafından Dijital İletişim ve Pazarlama Sohbetleri Etkinliği Düzenlendi.

Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu tarafından konuşmacı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercüment Büyükşener’in katıldığı Dijital İletişim ve Pazarlama Sohbetleri Etkinliği düzenlendi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercüment Büyükşener yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Mühendis olabilirsiniz, hukukçu olabilirsiniz, eğitimci olabilirsiniz ama; kendinize yeniden geleceğe dair bilgi ve değer ekonomisinde bir yol bulmanız, bir harita çıkarmanız gerekiyor” dedi.

Büyükşener: “Yeni dünya ile yeni insan, yeni iletişim dünyasından bahsediyoruz. 4G ve 5G’nin konuşulduğu bu dönemde ben sabah 7.30’daki hızlı trene binip 2,5 saat boyunca hızlı trende bütün işlerimi yönettim. Bütün görüşmelerimi yaptım. Zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde hayatımı devam ettirdim. Yani trene biniyorum diye işlerimi bekletmedim. Şu an buraya gelene kadar küçücük bir tabletle bütün işlerimi yönetebiliyorum. İnternetin bize sağladığı bu yeni dünyada bir treni ofisiniz haline getirebilirsiniz. İşte bilgi ekonomisi tam da böyle bir şeydir. İnsanlar fiziken sizin bir yerde olmanızla ilgilenmiyor artık” dedi.

Birçok insan yeniyi sadece bilgisayar, internet, iletişim teknolojisi vs olarak düşünüyor. Yeni, birçok disiplin değiştiriyor diyen Ercüment Büyükşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni; eğitimi, ekonomiyi, medyayı, pazarlamayı, hukuku değiştiriyor. Radyo 50 milyon kişiye 38 yılda erişmiş, televizyon 50 milyon kişiye 13 yılda erişmiş, internet ise 50 milyon kişiye sadece 4 yılda erişmiştir. Bunun nedeni ise, doğru kişilere doğru ekonomik veriyi veya ürünü yaratmaktır” dedi.

Ercüment Büyükşener: “Bilgi ekonomisi çok şey bildiğiniz için size para vermez. Asıl problem bu bilgiyi işleyip değere dönüştürebiliyor muyuz?” diyerek konuşmasını bitirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Nisan 2015, Salı / 1839 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler