10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü Kutlandi

Üniversitemizin ev sahipliginde DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimimiz, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Demokrasi Söleni Proje Birimimiz tarafindan gerçeklestirilen etkinlik, Kütahya Hilton Garden Inn. Oteli’nde gerçeklestirildi.

Tören Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve HÜROK Ins. Mermer ve Lastik San ve Tic. Lmt. Sti. isbirligi ile gerçeklestirilen “Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi” ve “Fuar (Mermer) Standi Tasarim Yarismasi” Ödül töreni ile basladi.

Amaci; insanlik tarihinde önemli bir yeri bulunan ve 30 Agustos 1922’de yasanan Dumlupinar Ruhunun; özgürlügün, iradenin ve evrensel barisin sembollestigi bir anlayisi, afis tasarimi yarismasi düzenleyerek gelecek kusaklara aktarmak, yasatmak ve görsel bir bellek olusturmak olan “Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi” ile amaci; birçok alanda yaygin olarak kullanilan mermerin, yenilikçi, özgün ve teknolojik imkânlarla fuar satandi alaninda da kullaniminin saglanmasi ve “mermer kullanilan stant tasarimi” yapilmasini tesvik etmek olan ve bu amaca bagli olarak genç tasarimci adaylarinin ufuklarini genisletmeleri, stant tasarimi yapmaya yönlendirilmeleri, bu alanda faaliyet gösteren sektöre yönelik beklentileri karsilayabilecek yeni yaklasimlari ortaya koyabilmeleri de hedeflenen ve tasarimcilarin dogal taslarin mevcut sekillendirme ve kullanim imkânlarinin yani sira; yeni, yaratici, özgün ancak gerçekçi biçimlerle de sekillendirilmesi ve kullanilmasi beklenen “Fuar (Mermer) Standi Tasarim Yarismasi” ödül törenine Rektör yardimcilarimiz  Prof. Dr. Yunus Erdogan ve Prof. Dr. Kaan Eraslan, Hürok Marble Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Olçar, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Nafi Güral, Kütahya Baro Baskani Avukat Ahmet Atam, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi Yöneticimiz Prof. Dr. Osman San Görsel Iletisim Tasarimi Bölümü Baskanimiz Doç. Dr. Levent Mercin’in yani sira Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Elemanlarimiz ve ögrencilerimiz, ortaögretim ögrencilerimiz ve ögretmenleri ile basin mensuplari katildi.

Ödül töreninden sonra Demokrasi Söleni Proje Birimi’nin hazirladigi, aralarinda dünyanin önde gelen afis tasarimcilarinin tasarimlarinin da yer aldigi, konusu “Demokrasi ve Insan Haklari Egitimi” olan, uluslararasi karma sergi açilisi yapildi. Sergi basta ortaögretim ögrencileri olmak üzere etkinlige katilan diger izleyicilerden büyük begeni aldi. Ayrica sergi günün anlamina uygun olarak tasarlanan esitlik, empati, baris, özgürlük, göçmen haklari, demokrasi, egitim hakki vb. gibi afis çalismalariyla görsel bir sölene dönüstü.

Sergi izlendikten sonra DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi Sorumlumuz Prof. Dr. Osman San’in moderatörlügünde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Nafi Güral, Kütahya Baro Baskani Avukat Ahmet Atam ve Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay’in panelist olarak katildigi "Adalet - Iktisat - Nezafet" temali panel gerçeklestirildi. Panelde mobing, hasta haklari vb. konular üzerine konusmalar yapildi. Yogun ilgi gören yarismanin ödül törenini, sergi ve panel etkinligi http://dputv.com/linkinden izlenebilir.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Aralık 2014, Cuma / 2595 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü simav dr. ibrahim naci eren yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler