Bir Adim da Sen At!

Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Bölümümüzde ‘Bir Adim Da Sen At!’ programi düzenlendi. Fakültemizin Türkçe Ögretmenligi Bölümü 3. sinif ögrencilerimiz tarafindan, ‘Topluma Hizmet Uygulamalari’ dersi kapsaminda bir dönem boyunca yapilan etkinlikler, görsel materyaller ve bilgilendirici metinlerle birlestirip, örnek teskil etmesi amaciyla izleyenlere sunuldu.

Türkçe Egitimi Bölüm Baskanimiz Yrd. Doç. Dr. Fulya Topçuoglu Ünal ögrencileriyle gurur duydugunu, böyle çalismalarin sayisinin artirilmasi ve özendirilmesi gerektigini vurguladi. Türkçe Egitimi Bölüm Baskan Yardimcimiz Yrd. Doç. Dr. Murat Turna ise seneye buna benzer daya iyi çalismalarin çikacagini, ögrencilerin azimle çalistiklarini ve basarilari için ögrencilerini tebrik ettigini dile getirdi. Okutman Hikmet Degeç ise dilin bütünlestirici bir unsur oldugunu ve toplum olma bilincini bireylere yerlestirdigini ifade edip dilin önemi üzerine hazirladiklari kamu spotundan bahsetti.

Ögretim üyelerinin danismanligini yaptigi 6 grup ve 50’ye yakin ögrenci tarafindan hazirlanan etkinlikler kâh güldürdü kâh hüzünlendirdi. Toplamda üç grupta toplanan sunulari izlemeden önce her grubun danisman ögretim üyeleri tanitim ve tesekkür konusmalarini yaptilar. Yaklasik bir saat süren programin sonunda, Okutman Hikmet Degeç’in grubundaki ögrenciler tarafindan hazirlanan ve birçok alandaki akademisyenin görüslerini ifade ettigi, Türkçenin korunmasi ve önemini vurgulayan kamu spotu yayinlandi. Hazirlanan kamu spotu izleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Aralık 2014, Çarşamba / 2321 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler