Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Üniversitemizde Basin Mensuplariyla Bulustu

“Türkiye’nin en zengin laboratuvarlarina sahibiz” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Üniversitemiz Konukevi’nde basin mensuplari ile basin toplantisi düzenleyerek ögle yemeginde bir araya geldi.

Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan: 

“Türkiye’nin en zengin laboratuarlarina sahibiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Üniversitemiz Konukevi’nde basin mensuplari ile basin toplantisi düzenleyerek ögle yemeginde bir araya geldi.

“Türkiye’de ödeneklerini en dürüstçe ve rasyonel sekilde kullanan üniversitelerin basinda Dumlupinar Üniversitesi gelir.”

Üniversitede yaptigi çalismalar konusunda bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, göreve basladigi andan itibaren çok ciddi yatirim ve altyapi çalismalarinda bulundugunu, ödeneklerin kuruluna kadar dürüstçe kullanildigini belirtti.

“Tek ölçütümüz Üniversitemizi daha ileri bir seviyeye tasimak oldu”

Projelendirilen, ihaleleri yapilan projelerden, tamamlanan insaatlardan, hizmete açilan eserlerden söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan çok ciddi yatirim ve altyapi islerini basariyla tamamladiklarini ifade ederek sunlari söyledi: “Dumlupinar Üniversitesi, geçmiste çok ciddi sikintilarla yüz yüzeydi. Biz bu sorunlarin hiçbirini asilmaz sorunlar olarak görmedik. Gerek akademisyenler arkadaslarla, gerekse ögrencilerimizle bunlarin üstesinden geldik. Dumlupinar Üniversitesi’nin onurlu bir mensubu olmayi meslegimizin ayrilmaz ilkelerinden kabul ettik. Hiçbir ögretim görevlimizi ve hiçbir ögrencimizi çesitli ölçütlere göre ayirmadik. Bizim tek ölçütümüz Üniversitemizi daha ileri bir seviyeye tasimak oldu.”

Üniversitemize egitim için gelen gençlerimizi, yarinlarimizin teminati görerek büyük Türkiye’nin mimarlari olarak hayata hazirliyoruz diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Bizim kusagimiz çogu zaman maddi hesaplar yapmadi. Yedi düvelin sirtimizi yere getirdigi, imparatorlugumuzu elimizden aldigi, Anadolu’ya sikistirilmis bu milletin, bu medeniyetin nasil yeniden ayaga kalkacaginin hesaplarini yaparak kisisel projelerin pesinden degil, ülkemiz ve milletimiz için faydali olan projelerin pesinden gittik”, dedi.

“Türkiye'de ödenekleri en rasyonel, en dürüstçe kullanilan üniversite Dumlupinar Üniversitesi'dir. Maliye Bakanligi'na soruldugunda bunu görürsünüz… Bizim üniversitemiz hem kampüs olarak hem de bütçeyi kullanma bakimindan Türkiye'nin en basarili üniversitesi olarak seçilmis durumda” diyen "Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan konusmasini söyle sürdürdü:” ütün mesai arkadaslarim biliyor ki kili kirk yariyorum. Bir tugla alirken dahi bunun hesabini yapiyorum. Bunu bir buçuk liraya, 2 liraya, 5 veya 10 liraya da alabiliriz. Ancak biz bu tuglayi bir liraya nasil aliriz? Onun hesabini yapiyoruz. Bunun için zannediyorum birçok dostlarimiz bize kirilmistir. Ama sunu da bilirler. Bu isin hesabini ötelerde ben verecegim. 'Bu parayi nasil harcadin, dogru harcadin mi? diye ona sorulmayacak, bana sorulacak. Dolayisiyla ben bu sorunun cevabina iyi hazirlanmaliyim. Bu anlamda dedikodu veya baska sekillerde bize bulastirilmak istenen hiçbir kir bizde tutmaz.”

“Egitim Kalitesini ve Ögrencilerin Derslere Devamini Artirdik”

Egitim kalitesinin artirilmasina yönelik aldiklari kararlardan söz eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Bizden önce üniversitemizin adi hiçbir siralamada yer almazdi. Sinif geçme notu otuzdu.  Biz bunu elliye yükselttik. Bu reel olarak yetmise tekabül ediyor. Not ortalamasinin artmasiyla ögrencinin derse gelmesi, dolayisiyla Kütahya’ya gelmesi de arttirilmis oldu. Ögrencinin derse gelmesiyle egitimin kalitesi artti. Aksi takdirde ögrenci bu ortalamayi tutturamaz.”

“Türkiye’de hiçbir üniversitede olmayan yabanci dil ögrenme projesini baslattik.”

Yabanci Dil ögrenimi ile ilgili baslatilan proje ile ilgili de bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari söyledi: “ Türkiye’de hiçbir üniversitede olmayan yabanci dil ögrenme projesini baslattik. Yabanci Diller Yüksekokulu’nun birinci bölümü bitti. Ikinci bölümünü de 2015 bütçesinden ayirdigimiz ödeneklerle tamamlamayi düsünüyoruz...  Yabanci dilin iyi ögrenilebilmesi adina üniversite bünyesinde hazirlanan proje dogrultusunda mini bir dil köyü kuracagiz. Burada ana dilleri Ingilizce olan ögretim elemanlari görev alacak. Böylelikle DPÜ, yabanci dilin en iyi sekilde ögretildigi bir üniversite konumuna gelecek. …Lisans egitimi için gelen 12.000 ögrencimizin tamamina Ingilizce egitimi verecegiz, Yabanci Diller Yüksekokulu’nun yanina Ingilizce Dil Sehri kuracagiz. Burasi mini bir Londra olacak. Içerisinde anadili Ingilizce olan görevliler bulunduracagiz. Türkiye’nin sahil kiyilarinda yasayan Ingilizlerden faydalanacagiz. Bu projeyi devlet yetkilileri ve bankalarla da görüstük. Destekleyeceklerini söylediler. Dil Sehri’nin alt yapisi tamamlandiktan sonra sira ögretim görevlilerinin getirtilmesi, ders programlarinin ayarlanmasi, materyallerin hazirlanmasina gelecek. Bu projeyle sadece Türkiye’den degil, komsu ülkelerden de dil ögrenmeye gelecekler. Burada gramerle asla ugrasilmayacak. Konusma becerisi kazandirilacak. Tipki bir bebegin anadilini ögrenmesi gibi ögrencilerimizin yabanci dil ögrenecek”

“Türkiye’nin en zengin laboratuarlarina da sahibiz”

Hiçbir üniversitede olmayan cihaza sahip olduklarini ve DPÜ ILTEM’in Türkiye’nin en önemli laboratuarlarindan biri oldugunun altini çizen Rektör Karaaslan DPÜ Ileri Teknolojiler Merkezi DPÜ ILTEM konusunda da bilgiler vererek sunlari söyledi: “Türkiye’nin en zengin laboratuarlarina da sahip olan Üniversitemize, ülkede siralamada ilk bese giren üniversitelerden bile arastirilmasi için maddelerin gönderiliyor.”

“Dünyada Ilk  500 Üniversitesi Içerisine Girmeyi Hedefliyoruz”

ARGE çalismalarimizla dünyada ilk 500 üniversite içerisine girmeyi planliyoruz diyen Rektör Karaaslan,  Üniversite Merkez kütüphanesinin ve laboratuarlarinin 7/24 açik oldugunu ve açik kalacagini belirtti.

“Kriminal Laboratuar Kurmayi Da Hedefliyoruz”

Rektör Karaaslan, Kriminal Laboratuar konusunda uzman bir Profesörü Tip Fakültesi kadrosuna kazandirdiklarini ifade ederek üniversite bünyesinde bir kriminal laboratuar kurmayi da hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Güvenlik kapsaminda da tüm fakültelerin ve yüksekokullarin görüntülerini de güvenlik merkezimizce izlendigi belirten Karaaslan, bilisim alt yapisina da önemli yatirimlar yaptiklarini ifade etti.

Doktor Baliklar Ilgi Odagi Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, basin mensuplarina Merkez Kampüste yapilan biten ve devam eden insaatlar konusunda bilgi vererek, basin mensuplariyla birlikte Yabanci Diller Yüksekokulu binasini, DPÜ TV’yi gezdirdi. DPÜ TV ile yerel televizyonlarin isbirligi yapabileceklerini ifade eden Rektör Karaaslan, daha sonra basin mensuplarina Biyoloji Bölümü’nün çalismasi olan doktor baliklari tanitti ve doktor baliklarin akvaryumuna elini sokarak bu baliklarin deri hastaliklarinda tedavi edici islevleri oldugunu, Amerika’da, ameliyatlarda balik, sülük gibi hayvanlardan faydalanildiginin altini çizdi.

Doktor Baliklarla ilgili arastirma yapan Prof. Dr. Kazim Uysal, doktor balik çalismasiyla ilgili basin mensuplarini ayrintili bilgiler verdi. Doktor baliklar basin mensuplarinin ilgi odagi oldu.

Basin Toplantisinda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in 4 yillik dönemini anlatan üç boyutlu sunumlar yapildi ve basin mensuplarina yapilan çalismalar ve projelerle ilgili tanitici dokümanlar verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Kasım 2014, Çarşamba / 3253 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, Recep Tayyip Erdoğan, Tamer Karadağlı, işkur kütahya il müdürlüğü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler