Üniversitemizde 2014-2015 Ögretim Yili Akademik Açilis Töreni ile MS Hasta Okulu Açilisi Yapildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan: “DPÜ, Gelecegin En Prestijli Üniversitelerinden Biri Olmaya Aday”

Üniversitemizde 2014-2015 Ögretim Yili Akademik Açilis töreni ile MS Hasta Okulu açilisi yapildi. Sabah Atatürk Anitina çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan tören, ögleden sonra IIBF Anfi II’de yapilan törenle devam etti. 2014-2015 Ögretim Yili Akademik Açilis törenine, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Basbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoglu; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’a kutlama mesaji göndererek, ögrenci ve akademisyenlere 2014-2015 ögretim yilinda basari dileklerini ilettiler.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’a gönderdigi mesajda, “2014-2015 Akademik Yilinin Üniversitemiz, Ülkemiz, Aziz Milletimiz, gurur ve güven kaynagimiz sevgili gençlerimiz için hayirli olmasini diliyorum. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulasma sürecinde, bizlere rehberlik edecek en önemli aktörlerden biri de üniversitelerimizdir. Bilgiyi degere dönüstüren ilim irfan ocagi üniversitemizin, bunun suuruyla Yeni Türkiye vizyonu istikametinde ülkemize hizmetlerini sürdürecegine inaniyorum. Yeni egitim- ögretim yilinda basta ögrencilerimiz ve akademik personelimiz olmak üzere üniversitenizin tüm mensuplarina basarilar diliyor, sizleri ve degerli konuklari en kalbi duygularimla selamliyorum” dedi.

Basbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoglu da Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’a gönderdigi mesajda; “Ülkemize ve bilime hizmet eden Dumlupinar Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yil Açilis Törenine yogun programim sebebiyle aranizda bulunamadigim için üzgünüm. Nazik davetinize içtenlikle tesekkür ederim. Yeni bilgi ve teknoloji üretimleri, ülkeleri gelecegin dünyasina tasiyarak sahip oldugu güç ve potansiyeli gün geçtikçe daha da artirmaktadir. Unutulmamalidir ki, bilgi bir milletin geçmisini tanimasi, bugününü degerli kilmasi ve müreffeh bir gelecek insa etmesi için en önemli hazinedir. Bu nedenle, dünyaya yön veren ülkeler arasina girmemiz ancak bilgi ve yeni teknolojileri hem kullanan, hem de üreten bir konuma gelebilmemizle mümkündür.

Üniversitelerimiz, ülkemizin gelismesine büyük katkilar saglamakta, çagdas uygarlik düzeyinin üstüne erisme çabamizda yurdumuzun hemen her kösesine bilim ve bilgi isigini yaymaktadir.

Bu düsüncelerle, Dumlupinar Üniversitesi’nin yeni egitim ögretim yilinin ülkemiz bütün akademik camia ve üniversite mensuplarimiz için hayirli olmasi dileklerimle kutluyorum. Özellikle üniversiteye bu yil baslayacaklari tebrik ediyor, her bir üniversite mensubuna egitim yilinin basari ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum”

Akademik yili açilis töreninde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan 2010 yilinda 35 bin olan ögrenci sayisinin 2014’te 50 bine çiktigini belirterek sunlari söyledi: “Üniversitemiz 2010 yilinda 35.000 ögrenci ile ögretime devam ederken 2014 yili itibariyle ögrenci sayisi açisindan 50.000 ögrencisiyle ülkemizin 8. üniversitesidir.

Üniversitemiz bu sayisal büyüklügünün yaninda, gelismis altyapisi, ileri teknolojik donanimi, en son teknolojiyi barindiran laboratuvarlari, ülkemizin temel sorunlarina çözümler üretmeyi amaçlayan hayati projeleri ve enerji-tibbi sorunlarin çözümüne yönelik çalismalariyla gelecegin en prestijli üniversitelerinden biri olmaya adaydir.

Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler bilim adamlarina uygun iklimlerin hazirlandigi ortamlarda gelisir. Bu yönüyle Dumlupinar Üniversitesi yakin bir gelecekte hem ögrenciler, hem de ögretim üyeleri tarafindan en çok tercih edilen üniversitelerden biri olacaktir.

2011-2014 yillari içinde Dumlupinar Üniversitesi’nin adeta yeniden insa edildigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Üniversitemizin mimari ve teknolojik alt yapisi 2011-2014 yillari içinde adeta yeniden insa edilmistir. Tip Fakültesi Dekanlik ve Morfoloji binalari, Yabanci Diller Yüksekokulu, 5 yildizli Konukevi, IIBF Maliye Bölümü Binasi hizmete açilmistir.

24.000m2 alanda Türkiye’nin en mükemmel yapilarindan biri olmaya aday, kendi enerjisini üretecek Kongre ve Kültür Merkezimizin temelini önümüzdeki günlerde atacagiz.” dedi.

Kongre ve Kültür Merkezinden baska atilacak yeni temeller hakkinda bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; Ilahiyat Fakültesi, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, Saglik Yüksekokulu, Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu, Ahmet Yakupoglu Müzesi, 1000 m2lik üç büyük kafeteryanin temelini de gene 15 gün içinde atmayi umdugunu söyledi.

Konusmasinda özgür üniversite vurgusu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan konusmasini söyle sürdürdü: “Özgür bir ortamda, sadece bilimsel çalismalarin yapildigi bir üniversite hayali hepimizin ortak özlemidir. Geçen 3,5 yilda bu özlemin gerçeklesmesi yolunda üniversitemiz önemli mesafeler kat etmistir. Üniversite ikliminin olusmasi yolundaki çabalarimiz artarak devam edecektir.”

“Türkiye’de ilk defa üniversitemiz tarafindan ‘DIL KÖYÜ’ kurulacak”

Bütün ögretim üyeleriyle birlikte ögrencilere umutlarinin çok ötesinde kaliteli bir ögretim sunmak için hiç bir fedakârliktan kaçinmayacaklarinin altini çizen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Gelecegin büyük Türkiye’sini kuracak olan gençler, toplumun bize bir emanetidir. Bu emaneti çagin en degerli ve çözüm üreten bireyleri olarak tekrar milletimize iade edecegiz.” dedi.

 “DPÜ, Ögrencilerine Iyi Derecede Yabanci Dil Ögreten Üniversite Haline Gelecek”

Konusmasinda Dumlupinar Üniversitesi DIL KÖYÜ Projesi'ne deginen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ögretim üyesi kadrosu tamamlandiktan sonra bütün lisans ögrencilerinin zorunlu Ingilizce Hazirlik Egitimi alacaklarini; bu yönüyle Dumlupinar Üniversitesi’nin ögrencilerine iyi derecede yabanci dil ögretebilen bir üniversite haline gelecegini ifade ederek sunlari söyledi: “Türkiye’de ilk defa üniversitemiz tarafindan kurulacak ‘DIL KÖYÜ’nün proje ve hazirlik çalismalari devam etmektedir. Dil Köyü’nün tamamlanmasiyla anadili Ingilizce olan ögretmenlerin rehberliginde, sadece Ingilizcenin konusuldugu bir atmosferde günlük konusma ihtiyacinin giderildigi ve isteyen herkesin Ingilizce egitimi alabildigi kurumsal bir çerçeveyi olusturmus olacagiz.”

“DPÜ-ILTEM, Türkiye’nin Seçkin Bilim Merkezlerinden Bir Haline Geldi”

“Üniversitemiz çok uzak olmayan bir gelecekte, dünyanin önemli üniversitelerinden biri olmaya adaydir. Ana hatlariyla özetlemeye çalistigim bu tablo, bir yandan üniversitemizin gelisme düzeyini gösterirken öte yandan Anadolu’da bir dünya üniversitesi kurma hayalimizin ilk adimlaridir.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Ileri Teknolojiler Merkezinin (DPÜ-ILTEM) sahip oldugu uzman kadro, en gelismis laboratuvar cihazlari ile Türkiye’nin seçkin bilim merkezlerinden biri haline geldigini kaydederek üniversite kadrosuna yeni katilan Tip Fakültesi ögretim üyeleri ile Adli Tip Enstitüsünün kurulmasi çalismalarini da baslattiklari müjdesini verdi.

“Tip Fakültesi Ögretim Elemani Sayisi 4 Yilda 5’den 125’e Çikti”

Göreve geldigi 2010’dan sonra DPÜ Tip fakültesinin ögretim elemani sayisinin sadece 5 oldugunu hatirlatan Rektör Karaaslan, 2014 yili Ekim ayi itibariyle DPÜ Tip Fakültesi ögretim elemani sayisinin 125’e ulastigini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan 2014-2015 Egitim-Ögretim yilinin bütün ögrencilere, ögretim elemanlarina ve Türkiye’ye basari, mutluluk ve hayirlar getirmesi temennisiyle sözlerini tamamladi.

Simav’da Üniversiteye egitim bloklari yapan Onur Konugu Simavli Hayirsever insan Dr. Naci Eren’de yaptigi konusmada basarinin sirrinin çalismak oldugu ifade ederek ögrencilere çalismalarini ve yabanci dil ögrenmelerini tavsiye etti.

“Ilk Dersi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç.Dr. Sibel Canbaz Kabay Verdi”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in konusmasinin ardindan Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay, MS Hastaligi konusunda 2014-2015 Akademik Yili Açilisinda ilk dersi verdi. Doç.Dr. Sibel Canbaz Kabay, MS Hastaliginin ortaya çikisi, gelisimi, hastalarin hastalikla yasamlarini, psikolojik durumlarini, aile ve çevre etkilesimlerini anlatti.

Törene, Hava Er Egt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. P. Tugg.Celal Basoglu, Kütahya Belediye Baskan Vekili Mehmet Özdogan, Cumhuriyet Bassavcisi Atilla Aslan, Rektör Yardimcilarimiz, Dekanlarimiz, Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardimcimiz, Daire Baskanlarimiz, Üniversite akademik ve idari personelimiz ile ögrencilerimiz katildi.

Basbakan Yardimcisi Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay, YÖK Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Baskan Vekili Yekta Saraç, Kütahya Milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavuncu, Hasan Fehmi Kinay ile Cumhurbaskanligi Genel Sekreteri Fahri Kasirga ile bazi Üniversite Rektörleri de kutlama mesaji göndererek basari temennisinde bulundular.

MS HASTA OKULU DA TÖRENLE AÇILDI

Akademik açilis töreni sonrasi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Cumhuriyet Bassavcisi Atilla Aslan, Belediye Baskan Vekili Mehmet Özdogan, Kütahya Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreteri Opr. Dr. Mithat Ekici,  Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay tarafindan MS Hasta Okulu açilis kurdelesi kesilerek hizmete açildi. MS Hasta Okulu açilisinda konusan Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay sunlari söyledi: “Bu çalismamiz Türkiye çapinda ilgi gördü. Kalkinma Bakanligi da bu konuda destek verdi. MS Hasta Okulumuzdaki paydaslarimiz; Dumlupinar Üniversitemiz, Kütahya Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi’dir. Bu okulumuzun açilisinda bu üç kurumun destekleri çok oldu. Hepsine buradan tesekkür ediyorum. Gönüllü olarak çalisacak egitim ekibine bir kez daha tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Okulumuzun tüm Türkiye’ye, tüm üniversitelerimize, tüm kamu hastanelerine örnek olmasini ve yayilmasini diliyorum.” 

MS Hasta Okulu açilisina Rektör Yardimcilarimiz Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. Yunus Erdogan, Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San, Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncul ve akademisyenlerimiz katildi.

Konusmalarin ardindan MS Hasta Okulu gezildi. Katilimcilar, Doç. Dr. Sibel Canbay Kabay tarafindan MS Hasta Okulu hakkinda bilgilendirildi.

 

 

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Ekim 2014, Çarşamba / 3090 defa okundu.

Etiketler : dpü, zafer kalkınma ajansı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler