Ilahiyat Fakültemizde Yeni Ögrencilerin Oryantasyonu Etkinligi Yapildi

Ilahiyat Fakültemize tahsis edilen binanin açilisi ve ögrencilerin oryantasyon etkinligi gerçeklestirildi.

Rektörlügümüzce tahsis edilen binanin açilisi ve ögrenci oryantasyonu etkinliginde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari söyledi:

“Bir gün tüm dünya; dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine, Avrupa’sindan Amerika’sina kadar yeniden gerçek inançla tanisacak.”

“Dünyaya yeniden bir huzur nefesi essin istiyorsak, kavgalar dursun tartismalar bitsin istiyorsak, herkes gönlünün bir yerinde kendisine ne kadar Müslüman oldugunu sorsun! Insallah alacagimiz cevap bizi mahcup etmez. Bir gün tüm dünya; dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine, Avrupa’sindan Amerika’sina kadar yeniden gerçek inançla tanisacak. Ama bu tanisma kimin eliyle yapilacak? Dekan hocamiza israrla söyledigimiz bir sey var insallah onu gerçeklestiririz. Birbirimize Müslümanligi anlatmak çok kolay. Ama bizim disimizdakilere Müslümanligi nasil anlatacagiz? Hangi dille anlatacagiz? Hangi ortak noktada bulusacagiz? Ilahiyat Fakültemizi bitiren gençlerimiz; bu sorularin muhatabi olduklari için, susayan insanligin agzina o suyu götürebilmek için, insan olmanin geregini duyurabilmek için bir yabanci dili iyi derecede bilmek zorundadirlar. Yoksa biz Müslümanligi birbirimize anlatiriz. Dünyada olup bitenden huzursuz oluruz ama bir çözüm getiremeyiz. Dünyamiz iki elin tasiyabilecegi kadar agirliklara sahip, dünya çikarinda gözü olmayan insanlarin eliyle huzura kavusacak. Buna varim diyen genç delikanlilarin, hanim kizlarin eliyle huzura kavusacak. Yoksa türlü gerekçelerin arkasina siginarak insanligin huzura kavusmasi mümkün degil. Su hâlde bizler 21.yy’in Müslümanlari olarak bir büyük imtihanla karsi karsiyayiz.

“Kim alin teri döküyor, kim yoruluyorsa, kim uzun mesafeler yürümeyi göze alabiliyorsa basari ve gelecek onlarindir.”

Hepimiz yorulmamayi çok istiyoruz, rahat içinde olmayi istiyoruz, çok zengin olmayi istiyoruz, sikintili isleri baskalarinin yapmasini istiyoruz. Hiçbir sorumlulugun altina elimizi uzatmak istemiyoruz ama Allah’in hiç kimseye böyle bir vaadi yok, kim alin teri döküyor, kim yoruluyorsa kim uzun mesafeler yürümeyi göze alabiliyorsa basari ve gelecek onlarindir. Dolayisiyla ben gençlere egitim ögretim yilinin basinda yorulmayi öneriyorum. Insanlik sizi bekliyor. Biz bir saka gibi elinize her seyi tasimaya devam edecegiz; ama asil misyonu tasiyacaklar, susuz gönüllere suyu götürecek olanlar sizlersiniz. Güzel bir yol seçtiniz, Allah bu yolda sizleri muvaffak eylesin, sizlere bu yolda destek veren insanlari, milletimizi ve devletimizi aziz eylesin, memleketimizi ve ülkemizi her türlü beladan ve tehlikeden korusun. Yeni egitim ögretim yilinin fakültemize, üniversitemize hayirli olmasini diliyorum.”

Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli konusmasinda sunlari belirtti: “Ilahiyat Fakülteleri hükûmetimizin devletimize, sehirlerimize, üniversitelerimize sundugu en iyi hediyelerdir. Fiili olarak 12 Ekim 2012’de açildik. Sehrimizin ve rektörlügümüzün destekleriyle hizla büyüdük ve kurulus asamasini hizla tamamladik. 65 Ilahiyat Fakültesi içinde 32. siradayiz. En kisa zamanda ilk 5’te olmak; hatta 1. olmak muradindayiz. Akademik kadro açisindan iyi durumdayiz. 42 adet ögretim üyemiz ve görevlimiz var.

Biz hedefleri olan bir üniversiteyiz. DPÜ Ilahiyat Fakültesi olarak akli hür, vicdani hür, ilmi ile amil, toplum içeresinde örnek gösterilecek, daima ilmin ve sanatin, fikrin pesinde kosan, gayretli, çaliskan, dürüst, ilim insanlari ve âlimler yetistirme çabasindayiz. Fakültemiz Allah’in izniyle mütefekkirler, din adamlari, milli egitim camiamiz için nitelikli ögretmenler yetistirecektir. Bu aziz milletin degerlerine bagli dünyayi bilen Imam Hanefi gibi, Imam Safii gibi genis ufuklu fakihler yetistirecektir. Baris dilini kullanan Yunuslar, Mevlanalar, Haci Bektas-i Veliler, Haci Bayram Veliler, Sair Seyhiler, Evliya Çelebiler gibi gönül adamlari, Allah adamlari yetistirecektir. Niyazimiz budur. Amacimiz, ufkumuz budur. Altyapi olanaklarimiz için Rektörümüze tesekkür ediyorum.

Diger önem verdigimiz nokta sehrin degerlerine sahip çikmaktir. Onlari evrensel ilmi ilkelerle arastiran topluma ilim âlemine sunan fakülte olmayi amaçliyoruz. Bunun ilk isaretlerini geçen sene Ahteri Muslihiddin Efendi ile ilgili yaptigimiz sempozyumda ve Simav’da yaptigimiz Abdullah-i Simavi Paneli’nde göstermis olduk. Bu sene valiligimizin, belediyemizin ve ticaret odamizin destekleriyle Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviligi Sempozyum’u yapacagiz. Kütahya’nin unutulan degerlerinden olan Hattat Mustafa Efendi’yi gündeme getirecegiz. Gediz’de büyük âlimlerden Fetva Emini Mustafa Gedusi Efendi’yi de gündeme getirmeyi planliyoruz. Hattat Mustafa Efendi adina fakültemizde bir hat atölyesi kurduk. Buradan yeni yeni hattatlar yetisecek, Mevlevihane’nin gölgesi buraya düsecek nice gönül dostlari bestekârlar yetisecek. Bunlar hayal degil. Bunlara inaniyorum. Bunlar mutlaka olacaktir.  Sizlerden aldigimiz güçle ögrencilerimizin dikkati, hocalarimizin çabalari, rektörlügümüzün tesviki ve destekleriyle daha nice hayaller gerçeklesecektir.”

Açilis programinin ardindan DPÜ Ilahiyat Fakültesi ve Kütüphaneye destek verenlere Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; Il Müftüsü Haci Yusuf Gül’e ve Hayirsever Dr. Ibrahim Naci Eren’e Kütahya Belediye Baskani Kamil Saraçoglu; Prof. Dr. Remzi Gören’e, Babasi merhum Mehmet Hacibekiroglu’nun kitaplarini bagislayan Yasin Hacibekiroglu’na Tavsanli Müftüsü Macit Amil; Irfan Altun’a (Anadolu Aile Dernegi), Ahmet Sami Kutlu’ya (Birlik Vakfi), Süleyman Önsay’a (Ilme ve Hayra Hizmet Vakfi) ve Hüseyin Zeybek’e Kütahya Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz; Mehmet Zorlu’ya, Osman Özis’e Il Milli Egitim Müdürü Coskun Esen; Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli de Remzi Tabak’a, Ercan Mercan’a (Birlik Vakfi) ve Kimder adina dernek sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ümit Akti’ya belgelerini takdim ettiler.

Belge takdimlerinin sonunda, Ilahiyat Fakültemizin yeni bina açilisi toplu kurdele kesimiyle gerçeklestirildi.

Gerçeklesen etkinlige Kütahya Belediye Baskani Kamil Saraçoglu, Rektör Yardimcilarimiz, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Kütahya Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Kütahya Il Müftüsü Haci Yusuf Gül, Kütahya Il Milli Egitim Müdürü Coskun Esen, Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer Turan, Kütahya MÜSIAD Temsilcisi Yilmaz Kirdar, üniversite ögretim üyeleri ve çalisanlari ile Kütahya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslari ve derneklerden temsilciler katildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Eylül 2014, Pazartesi / 2142 defa okundu.

Etiketler : dpü, aselsan,

Bu Kategorideki Diğer Haberler