Yabanci Ögrenciler Üniversitemizi Çok Sevdi

Üniversitemiz, Makedon ve Erasmus ögrenci gruplarini büyüledi.

Türkçe ögrenmek için gelen Makedon ve Erasmus Degisim Programi ögrencileri Kütahya’yi ve Üniversitemizi gezerek Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’dan DPÜ hakkinda bilgi aldilar.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari ifade etti: “Yabanci ögrencileri Üniversitemizde agirlamaktan son derece mutluyum. Memleketlerine döndüklerinde anlatacaklari çok sey olacak. Kütahya’miza ve Üniversitemize gelen her yabanci misafirimizin yasadigi hayranligi onlarda da görüyorum. Bizim vizyonumuz uluslararasi alanda kendini kabul ettirmis bir üniversite olmak. Bunun için de çalismalarimiza durmadan devam ediyoruz.”

Görüsme sirasinda duygu ve düsüncelerini paylasan ögrenciler özetle sunlari vurguladi: “Buraya gelinceye kadar Kütahya ve Dumlupinar Üniversitesi hakkinda bilgimiz yoktu. Ancak görüyoruz ki beklentilerimizin çok üstünde bir üniversite bulduk. Mimarisi çok etkileyici, kampüs çok ferah, insanlar yardimsever ve sicaklar.”

Kaldiklari süre boyunca Türk kültürünü, örf ve adetlerini yakindan tanima firsati bulan ögrenciler Rektörümüz Karaaslan’in Esi Cemile Karaaslan’in düzenledigi yemeklerde Türk mutfagini da tatti. Ayrica Kütahya gezilerinin disinda bir dizi etkinlik kapsaminda Cemile Karaaslan ile birlikte yabanci ögrencilere Yrd. Doç. Pinar Yazgaç tarafindan ebru sanati hakkinda bilgiler verilip ardindan ögrencilere ebru yaptirildi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Ağustos 2014, Perşembe / 1566 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler