DPÜ’de 18 Mart Çanakkale Ruhu Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Prof. Dr. Azmi Özcan’ın konuşmacı olduğu 18 Mart Çanakkale Ruhu başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de 18 Mart Çanakkale Ruhu Konferansı düzenlendi.

Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı Prof. Dr. Azmi Özcan’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için önemini vurguladı. Çanakkale'de 18 Mart 1915'te ortaya çıkan ruhun, Türk milletinin bağımsızlığa olan inancının en büyük kanıtlarından biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, bu inancın Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferlerle defalarca perçinlendiğini belirtti.

Rektörümüzün konuşmasının ardından sahneye gelen Prof. Dr. Azmi Özcan, Çanakkale Savaşları'nın başlangıcından sonuna kadar yaşananları ve bunların hem Türk hem de dünya tarihine etkilerini ayrıntılarıyla anlattı. Çanakkale ruhunun aradan geçen 109 yılın ardından dahi Türkiye'nin her köşesinde ilk günkü gibi hissedildiğini kaydeden Prof. Dr. Özcan, bu ruhun günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin asli unsurlarından birine dönüştünü ifade etti.

Etkinlik, Prof. Dr. Özcan'a Rektörümüz tarafından hediye sunulmasıyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2024, Pazartesi / 586 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler