DPÜ’de Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmen Okullarının açılışının 176. yıl dönümünü kutlamak üzere bir program düzenledi.

DPÜ'de Öğretmen Okullarının 176. kuruluş yıl dönümü için kutlama töreni ve panel düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını fakültemizin kuruluşu ve yönetiminde önemli roller yürütmüş Prof. Dr. Aytunga Oğuz’un yaptı. 16 Mart 1848'de Dârülmuallimîn adıyla açılan Öğretmen Okulları'nın geçmişten günümüze uzanan öyküsünü katılımcılarla paylaşarak öğretmenliğin ve öğretmen yetiştirmenin önemine değinen Prof. Dr. Oğuz, 1974 yılında öğretmen okulundan mezun olmadan önce yazdığı 'Öğretmen' şiirini öğrencilerimizle paylaştı.

Etkinliğin Doç. Dr. Bünyamin Han'ın moderatörlüğünde düzenlenen panel bölümünde öğrencilerimizden Abdullah Toprak 'Öğretmen Okullarının Kuruluşu ve Önemi', Seher Demir 'Öğretmenlik Mesleğinin Geleceği' ve Sümeyye Özkılıç 'Öğretmen Olmak' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program, Türkçe Öğretmenliği öğrencimiz Yusuf Saltan’ın piyano dinletisine Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencimiz Ahmet Eren Öztürk'ün de şarkısıyla eşlik ettiği bölümün ardından DPÜ Halk Dansları ekibinin dans gösterisiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mart 2024, Cuma / 172 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler