DPÜ’de Çanakkale Geçilmez Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Geçilmez başlıklı bir panel düzenlendi.

DPÜ'de Çanakkale Geçilmez Paneli düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, panelin açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için önemini vurguladı. Konuşmasında Çanakkale Savaşları'nda kendi aile büyüklerinin yaşadıklarından örnek veren Prof. Dr. Topçuoğlu Ünal, Çanakkale Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki bağımsızlık düşüncesini alevlendirdiğini ve bağımsızlığa giden yolun temellerinin Çanakkale Zaferi’yle atıldığını söyledi.

Etkinliğin panel bölümünde konuşmacılarımız Doç. Dr. V. Sefa Fuat Hekimoğlu, Doç. Dr. Sibel Işık ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yapıcı, Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihi için önemini ve savaşın Türk toplumuna sosyolojik etkilerini farklı açılardan ele aldıkları birer sunum gerçeleştirdiler.

Konuşmaların ardından akademisyenlerimiz Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz ve Öğr. Gör. Handan Özdemirel tarafından Çanakkale Türküsü seslendirildi. Öğrencilerimizin şiir dinletisinin ardından panel, konuşmacılara Dekan Topçuoğlu Ünal tarafından teşekkür belgesi sunulmasıyla sona erdi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili memnunyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise "Eğitim kurumlarında Çanakkale destanını sadece tarihsel açıdan ele almak bu zaferin büyüklüğünü iyi anlamamakla sonuçlanır. Eğitim Fakültemizi Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde düzenlediği kapsamlı etkinlikten dolayı kutluyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2024, Pazartesi / 342 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler