DPÜ GSF Öğrencileri Uluslararası Afiş Yarışması’nda Ödülleri Topladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 22’den 22’ye Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışmasında 40 ödül alarak önemli başarı elde ettiler.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 22’den 22’ye Uluslararası Afiş Tasarımı Yarışması'na damga vurdu.

Türkiye, İran, Arnavutluk, Somali, Afganistan, Ermenistan, Avusturalya, Brezilya, Tunus, Hollanda, Rusya, ABD, Maldivler, Gürcistan, Pakistan, Japonya olmak üzere 16 farklı ülkeden profesyonel, akademisyen ve her düzeyde öğrenim gören öğrencilerin (doktora, yüksek lisans ve lisans) katıldığı, toplamda 533 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım ASD öğrencilerinden öğrenim görmüş ya da halen öğrenim gören 41  öğrencimizin afişleri ilk yüz afiş tasarımı içerisinde yer aldı. Mezun öğrencilerimizden Zeynep Adatepe ikincilik ödülü elde ederken, Nebican Taşkan’ın eseri üçüncülüğü elde etti. Yine mezun öğrencilerimizden Merve Durukal Mansiyon ödülü alırken, Berkan Kezik ve İbrahim Onur Eski’nin afişleri ilk 10 afiş  içerisinde yer aldı. 

İlk 100 eser arasında Hüseyin Akçakmak, Şule Rabia Ballibaba, Can Sevimli, Yağız Ali Erol, İnci Yalçuk, Yakup Askar İbrahim, Ömer Çam, Ayas Boran, Gökhan Kardeşoğlu, Alim Çakmak, Rabia Eğiren, Tevfik faruk Demirci, Emrullah Çelik, Şeyda Tilbe, Deniz Babilik, Ecem Tuncer, Hilal Duran adlı öğrencilerimizin yanısıra Sanat ve Tasarım doktora öğrencilerimiz Zahide Şahin Kubat ve İlhami Diksoy’un tasarımları da yer aldı.

Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada söz konusu tasarımların Büyük Zafer'in 100. Yılı olan 30 Ağustos 2022 tarihinde Kütahya ili Dumlupınar İlçesinde Atatürk Evi’nde sergileneceği hatırlatılırarak öğrencilerimizin tasarımlarının uluslararası düzeyde elde ettiği başarıların üniversitemizde verilen eğitimin bir yansıması olarak kabul edildiği bildirildi. Verilen eğitimin sadece teoride kalmadığının kaydedildiği açıklamada, elde edilen bu başarıdan dolayı GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin'in, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğrencilerini yarışmaya teşvik eden öğretim elemanlarına da teşekkür ettiği bilgisi verildi.

Açıklamanın sonunda uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve tasarım güçleriyle kendisini kabul ettirmiş yarışma jürisinin üçü dünyanın farklı ülkelerinden yedisi ise Türkiye’nin farklı üniversite üyelerinden ve 1’i Kütahya Valiliği temsilcisinden olmak üzere 11 kişiden oluşmuştuğu hatırlatılarak yarışmada başarı elde eden afiş tasarımlarına grafreedesign.org adresinden ulaşabileceği bildirildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Ağustos 2022, Pazartesi / 1358 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler