DPÜ’de İlk Yardım Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Genç Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen Genel Cerrah Selçuk Eskiçubuk’un konuşmacı olarak katıldığı İlk Yardım konulu konferans Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirildi.

DPÜ Eğitim Fakültesi ve Genç Yeşilay Topluluğu tarafından İlk Yardım konulu konferans düzenlendi.

EF Mavi Salon'da düzenlenen ve Genel Cerrah Selçuk Eskiçubuk'un konuşmacı olarak katıldığı İlk Yardım konulu konferansa Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, çok sayıda öğrenci ile akademik ve idari personellerimiz de katıldı.

Selçuk Eskiçubuk konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda veya kaza yerinde sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek için olay yerinde tıbbi araç gerek kullanmadan yapılan ilaçsız uygulamalara ilk yardım diyoruz.

İlk yardım eğitimi almadan ilk yardım yapılamaz. Yardım edeceğim diye kişiye zarar verirseniz hukuken suçlu olursunuz. İlk yardım belgesini özel eğitim veren kurslardan ücret karşılığında eğitim alabilirsiniz. Eğitim sonunda il sağlık müdürlüğü sınav yapar, başarılı olanlar 3 yıl geçerli bir belge alırlar, başaramayanlar 2. kez sınava girer. Yine başarısız olanlar kursa yeniden ücret öder ve kaydolurlar.

İlk ayrdımın kalp krizi, kalp durması, solunum surması, gıda zehirlenmesi, boğaza yabancı cisim kaçması, kanamalar, uzuv kopmaları, zehirlenmeler, yanıklar, elektrik çarpması, yılan, akrep ve arı sokması, köpek ısırığı, suda boğulmalar, sıcak çarpması ve karbonmonoksit zehirlenmesi gibi belli başlı konuları olduğunu kaydeden Eskiçubuk, "İlk yardım gereken bir durumda acilen 112 yi arayın, olay hakkına doğru bilgi ve doğru adres verin. Çünkü erken müdahale hayat kurtarır" diye konuştu.

Eskiçubuk yaptığı sunumunun son bölümünde, şok ve koma nedir, böyle durumlarda ve diğer durumlarda neler yapılır başlıklı konulara değindi

Konferans hediye sunumu ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2022, Perşembe / 480 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler