Prof. Dr. Kâzım Uysal Öğrencilerimizle İftar Yemeğinde Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık, üniversitemiz öğrencileriyle iftarda bir araya geldi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversitemiz öğrencileri ile birlikte oruç açtı.

Bedesten'de düzenlenen iftar yemeğine ev sahibi sıfatıyla Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık, akademik ve idari personellerimiz ve üniversitemiz öğrencileri katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Oruç tutmak Allah’ın hoşuna giden bir andır. Rızkın Allah’tan olduğunu ifade etmenin en güzel şeklidir. Sevgili gençler, dinimizin hiçbir hükmü yoktur ki, bizim menfaatimize olmasın. Gerek tedbirler, gerek yasaklar, yapılması istenilen ve yapılmasını istenilmeyen şeyler, bunların hepsi bizim menfaatimiz içindir. Yapılan bilimsel çalışmalarda orucun sağlığa ne kadar faydalı olduğu tescillenmiştir. Oruç tutmanın kanseri önlediği, obezitiye önlediği, ömrü uzattığı gözlemlenmiştir. Peygamber efendimiz asırlar öncesinden ‘Oruç tutun sıhhat bulun’ şeklinde ifade ediyor. Şu an bilimde bunu doğruluyor. Oruç gibi diğer tüm ibadetler de böyledir. Hem dünya hayatınızı düzene sokmak, hem de ahirette daha çok kazanmak için rabbimizin emirlerini dinlemek ve buna uygun hareket etmeliyiz. Rabbim bedeninize sağlık, ruhunuza genişlik, sizleri hem dünyada hem ahirette huzurlu ve mutlu etsin. İnşallah el ele verip kardeşlik tohumları ekeceğiz. Kadim kültürümüzü ve dinimizi yaşayacağız, göreceğiz ki o eski günlerimize bizi kavuşturacaktır. Milletimiz muzaffer olacaktır, daim olacaktır. Ben bu iftara vesile olan herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı iftarlar, afiyet olsun.

Etkinlik iftar yemeğinin ardından yapılan iftar duası, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2022, Perşembe / 590 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler