DPÜ KAMER’de İŞKUR Kampüs Hizmet Noktası Faaliyete Geçiyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki protokol çerçevesinde Kariyer ve Mezun Merkezi (DPÜ KAMER) ofisinde öğrencilerimizle iletişim kuracak bir İŞKUR Kampüs hizmet noktası faaliyetlerine başlıyor.

DPÜ KAMER ofisinde öğrencilerimizle iletişim kuracak bir İŞKUR Kampüs hizmet noktası açılıyor.

Merkezimizden yapılan açıklamada COVID-19 salgını öncesi DPÜ KAMER'in daha önce Bedesten’de bulunan ofisinde başlayan iş birliğine, salgın sürecinde ara verildiği ancak salgın koşullarının hafiflemesi ile yeniden hayata geçirildiği kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

Üniversiteli gençlerin iş gücü piyasasına daha hazır olmalarını hedefleyen bu iş birliği projesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörlüğümüzün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin İktisat Binası'nda yer alan yeni ofisinde başlayacak ve tüm öğrenci ve mezunlarımıza İŞKUR Kampüs hizmet noktasında hizmet vermeye başlayacaktır.

KARİYER PLANLAMASI DERSİ ALAN VE MEZUNİYET AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLERE SEMİNERLER

DPÜ KAMER'in en önemli paydaşlarından biri olan İŞKUR ile yaptığı bu iş birliğinin sonucunda DPÜ KAMER'de açılan hizmet noktasına gelen öğrenciler meslekleri ve iş gücü piyasasını daha iyi tanıma, açık işlere yönlendirme, Mesleki Yönelim Bataryası uygulanması gibi konularda iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu çerçevede tüm birimlerimizde mezun olduklarında iş yaşamına başlayacak tüm öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, etkili iş görüşmesi gibi konularda seminerler gerçekleştirilecek.

Açıklamada ayrıca, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının görevlendirileceği hizmet noktasında mezun olma aşamasına gelmiş fakülte ve yüksekokul öğrencilerine yönelik olarak grup görüşmelerinin de tasarlandığı bilgisi verildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2022, Perşembe / 987 defa okundu.