Üniversiteler Arası Türkiye Kros Şampiyonası’nda Kros Takımımızdan Büyük Başarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Kros Şampiyonası Aydın-Kuşadası’nda gerçekleşti. 41 üniversiteden 228 sporcunun katıldığı şampiyona son beş yılın en çok katılımlı yarışması olarak da kayıtlara geçti.

Üniversitemiz BESYO Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Korkut Yapıcı ve Dr. Pınar Demirel’in katılımı ile Kuşadası Adakule’de oldukça güzel bir havada gerçekleşen yarışmada 5000 Metre Kadınlar Kategorisi’nde 17 takım ve 101 sporcu müsabakalara katıldı. Üniversitemizi temsil eden Sebahat Akpınar, Türkiye 3.sü oldu. Takımlar sıralamasında ise Sebahat Akpınar - Sümeyye Elif Tuna - Ceylan Gökdemir - Elife Öcalan - Büşra Uygur -Makbule Mutlu’dan oluşan takımımız Türkiye 4.sü oldu.

10.000 Metre Erkekler Yarışı’nda 20 takım kıyasıya bir mücadele etti. Üniversitemizi temsil eden Alper Demir Türkiye 2.si ve Aykut Taşdemir Türkiye 3.sü oldu. Takımlar sıralamasında ise Alper Demir - Aykut Taşdemir – Üzeyir Söylemez - Medeni Demir - Erkan Uyar - Ömer Alkanoğlu’dan oluşan takımımız Türkiye 2.si oldu.

Üniversite Takımımız ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Takımı 18 puan aldı. Yarışma statüsü gereği dördüncü sporcusu önde yer alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi şampiyonluğa ulaştı. Son dört yılın şampiyonu olan Takımımız yarışmada 2. oldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Şubat 2016, Pazartesi / 3301 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler