Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu ISOH Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu, 1991 yılından bu yana olimpiyat tarihi çalışmalarının öncü kurumu olan ve doğrudan Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından desteklenen Uluslararası Olimpiyat Tarihçileri Derneğinin (ISOH) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu, Uluslararası Olimpiyat Tarihçileri Derneği yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Dernek bünyesinde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçimde yeterli oya ulaşan Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu, derneğin 2024-2028 yıllarında görev yapacak olan üyeleri arasında yer almaya hak kazandı.

Kısa adı ISOH (International Society of Olympic Historians) olan ve spor dünyasının en kapsamlı organizasyonu olan olimpiyatları düzenleme yetkisine sahip olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 1991 yılından bu yana doğrudan desteklenen derneğin yönetim kurulunda dünyanın önde gelen spor kulüplerinin yöneticileri, spor tarihçileri ve uluslararası turnuvaları düzenleyen spor insanları da yer alıyor.

Akademisyenimizin elde ettiği başarıdan dolayı bir tebrik mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da "Türk sporuna 30 yıldır spor eğitmeni yetiştiren ve bugün bu görevine Spor Bilimler Fakültesi'yle devam eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu, uluslararası spor tarihi konusunda otorite olan kurumların başında gelen Uluslararası Olimpiyat Tarihçileri Derneği yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Görev yapacağı dört yıl boyunca Kütahya Dumlupınar Üniversitesini de en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Doç. Dr. Şinoforoğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Temmuz 2024, Cuma / 790 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler