DPÜ Futbol Takımı Türkiye’yi Avrupa Kupalarında Temsil Edecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Futbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Futbol Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayarak gelecek yıl Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

DPÜ Futbol Takımı, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından İstanbul'da düzenlenen Futbol Süper Lig'in grup aşamasındaki ilk maçında Beykoz Üniversitesi'ni 3-2, ikinci maçında ise Bahçeşehir Üniversitesi'ni 2-1 mağlup etti. Grubun son maçında Ege Üniversitesi ile 0-0 berabere kalan takımımız grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Erciyes Üniversitesini 2-1 yenerek eleyen takımımız yarı final müsabakasında Üsküdar Üniversitesi'ni büyük bir çekişmeye sahne olan ve normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla 5-4 eleyerek final bileti aldı. Final müsabakasında Ege Üniversitesi ile karşılaşan takımımız, normal süresi 0-0 biten maçta penaltılar sonucu 3-2 kaybederek Türkiye ikincisi oldu. Bu sonuçla beraber Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2024-2025 sezonunda düzenlenlenecek Avrupa kupası mücadelelerinde üniversitemizi ve ülkemizi temsil etme hakkı elde etti.

Elde edilen başarı hakkında açıklama yapan Futbol Takımı çalıştırıcımız ve DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Öğr. Gör. Dr. Mehmet Besler, elde edilen başarı için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

Sporcu öğrencilerimiz ile oluşturduğumuz güçlü bağ ve onların aidiyet duygusu ile ortaya koyduğu performans bu başarının temel noktasıydı. Bu turnuvanın kalitesi, son yıllardaki turnuvalardan çok farklıydı. Özellikle profesyonel futbol liglerinin sonlanmasıyla birçok elit futbolcu üniversiteleri adına mücadele edebilme fırsatı buldu. Bizler ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak 'Onurlu mücadele, gururlu temsil' sloganı ile her maçımıza büyük bir konsantrasyonla çıktık ve sporcu öğrencilerimizin adanmışlık duyguları ile güzel bir başarı elde ettik.

PROF. DR. KIZILTOPRAK'TAN TEBRİK MESAJI

Takımımızın elde ettiği başarıya ilişkin bir tebrik mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "DPÜ Futbol Takım, TÜSF Süper Lig'i ikinci tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Takımımızı ve çalıştırıcılarını sezon boyunca verdiği emeklerden dolayı kutluyorum. Turnuvada elde edilen başarının yanı sıra takımımızın gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alacak. Adı zaferlerle özdeşleşen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak gelecek yıl ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin, gelecek sezon Kütahya'ya ve üniversitemize yeni zaferler kazandıracağına yürekten inanıyoruz" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Haziran 2024, Perşembe / 648 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler