Toplumda ve Eğitimde Engellilerin Yeri Paneli

Eğitim Fakültemiz tarafından Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, engellilerin yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek adına “Toplumda ve Eğitimde Engellilerin Yeri Paneli” düzenlendi.

Gerçekleşen söyleşiye Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İsmail Barış, Tarih Öğretmeni Süleyman Şahin, Avukat İlyas Sivri konuk olarak katıldı. Yapılan bu söyleşide özel hayatta ve iş hayatında engellilerin karşılaştıkları zorluklar dile getirdiler. Kendileri de görme engelli olan konuşmacılar gündelik yaşantılarında ne gibi engellerle karşılaştıklarını paylaştılar.

Konuşmacılar gerçekleşen söyleşide şunların altını vurguladılar: “Dumlupınar Üniversitesi’nde en çok hoşumuza giden gelişme DPÜMobil uygulaması oldu. Bu uygulama ile sesli uyarılar sayesinde engelliler yardıma ihtiyaç duymadan diledikleri yere rahatça gidebilecekler.”

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2015, Perşembe / 2705 defa okundu.

Etiketler : dpü,