Prof. Dr. Kızıltoprak: Kütahya Bir Ahi Şehridir

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) Kütahya Şubesi konuşmasında tarihi ve ruhuyla Kütahya’nın bir ahi şehri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) Kütahya Şubesinin açılış törenine katıldı.

Sarı Konak'ta düzenlenen açılış törenine Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, TDMMB Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya’nın medeniyetler şehri olduğunu dile getirerek "Kütahya çok önemli bir Türk şehridir. Kütahya bir ahi şehridir. Bu şehir her yönüyle bizim şehrimizdir. Kütahya tarihiyle, kültürüyle ve ruhuyla bizim şehrimizdir. Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliğinin Kütahya’nın sahip olduğunu zenginliği başta diğer şehirler olmak üzere Türk dünyası kardeş şehirleriyle paylaşacağına eminiz" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Kütahya olarak dünya kenti olmak istiyorsak iddialı olmak zorundayız. İddialı olmak için de birbirimize inanmalı, güvenmeli ve kenetlenmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından TDMMB’nin Türkiye’deki 5. şubesinin açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından ’Hayırlı olsun’ dilekleriyle ile kesildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ekim 2023, Perşembe / 473 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler