Prof. Dr. Kızıltoprak Medya Temsilcileriyle Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ulusal ve yerel medya temsilcileriyle düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, medya temsilcileriyle buluştu.

Bedesten'de Rektörümüzün davetiyle düzenlenen etkinliğe Kütahya'da yayın yapan gazete ve internet haber siteleri ile ulusal düzeyde yayın yapan haber ajanslarından temsilciler katıldı. Sözlerine etkinliğe katılan medya temsilcilerine teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektörlük görevi boyunca uygulayacağı yönetim anlayışını şu sözlerle ifade etti:

Rektörlük görevime çok kıymetli bir üniversitede başladım. Şahsımı bu göreve layık gördükleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Kütahya'ya ve gençlerimize hizmet etme olanağı bulduğum için çok gururlu ve heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum.

Yerel medyanın gelişimi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizi de şehrimizin değerlerinin ön plana çıkarılması hususunda ortak hareket etmeye davet ediyorum. Sizlerden bu konuya açık bir destek sunmanızı bekliyorum. Şehrin hafızası basının arşividir. Bu hafızayı şehrin yararına kullanacağız. Bu şehrin hafızasını dijital bir arşive taşımak için, Kütahya gibi bir sanat şehrinin adını kültür ve sanat çevrelerinde daha çok duyurmak için sizlere verebileceğimiz tüm desteği vermeye hazırız.

Toplantıya davetli olarak katılan SODİMER Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Eraslan, medya temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Mobil Gazetecilik 5.0 (MoJo 5.0) konulu bir sunum gerçekleştirdi ve yerel medyanın sorunlarının gündeme getirilmesinde ve çözümünde cemiyet ile üniversitelerin iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Etkinliğin son bölümünde Rektörümüz, medya temsilcilerinden gelen soruları yanıtladı. Kendisine yöneltilen bir soru üzerine üniversite öğrencilerimize bazı tavsiyeleri olduğunu kaydeden Rektörümüz, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde eğitim görebilmek için yeni kayıt hakkı kazanan gençler açısından bu dönem, heyecan verici bir başlangıç ve büyük bir değişim aşamasıdır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenim görme hakkı kazanan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Hepinize hoş geldiniz diyerek bazı noktalara değinmek ve çeşitli tavsiyelerde bulunmak istiyorum:

Kıymetli öğrencilerim, üniversite kayıt tarihlerini ihmal etmesinler. Barınma konusunu erken çözmek çok önemli. Barınma konusunu geciktiren öğrencilerimiz çeşitli sıkıntılar yaşayabilirler. Ülkemizde farklı burs alternatifleri bulunuyor. Size uygun olan burs türünü belirleyerek başvurularınızı zamanında yapmayı unutmayın. Üniversiteler, farklı kültür, görüş ve düşünceleri olan insanların bir arada bulunmasıyla oluşur. Yeniliklere açık olmak, başka insanların fikirlerine saygı göstermeyi bilmek size farklı bakış açıları kazandıracaktır. Bununla beraber üniversitelerde birçok farklı öğrenci kulübü bulunur.

TOPLU TAŞIMAYI ETKİN KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİ

Şehrimizdeki toplu taşıma hizmetlerini öğrenin, indirimli öğrenci kartınızı en kısa sürede almayı unutmayın. En az bir topluluğa katılın ve yeteneklerinizi geliştirin. Öğrenci değişim programlarını iyi inceleyin. Bu programların size sunduğu imkânlardan mümkün olduğunca istifade edin ve fırsatları değerlendirin. Üniversitelerde araştırma yapabilmeniz için kütüphanelerin katkısı çok fazla olacağından kaynak taraması yapmak sizlere yol gösterici olacak. Akademik başarı için kaynakları etkili bir şekilde kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ağustos 2023, Çarşamba / 295 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler