DPÜ’de Mezuniyet Coşkusu Sürüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Mezuniyet Etkinlikleri kapsamında bugün Evliya Çelebi Yerleşkemizde ve meslek yüksekokullarımızda mezuniyet törenleri düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezuniyet etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde ve meslek yüksekokullarımızda yüzlerce öğrencimiz mezuniyetlerini doyasıya kutladılar.

Üniversitemizin Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenlerde Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri, kendi fakültelerinde düzenlenen törenlerde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mühendislik Fakültesi için düzenlenen törene Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan, Mühendislik Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İsmail Göktay Ediz, fakültenin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz ve velileri katıldı.

Öğrencilerimizden Aycan Tolukan'ın fakülte öğrencileri adında yaptığı konuşmanın ve DPÜ Halk Oyunları ekibinin gösterinin ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Göktay Ediz, törende yaptığı konuşmada öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutlayarak, kendilerine mühendislik hayatlarında başarılar diledi. Ediz, öğrencilerimizin velilerine ve öğretim üyelerimize de öğrencilerimiz için verdikleri emekler için teşekkürlerini sundu.

GÖREN: EL ELE, YÜREK YÜREĞE, DUMLUPINAR RUHUYLA...

Prof. Dr. Ediz'in ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Remzi Gören, konuşmasında öğrencilerimize hitaben "Başarı için güçlü bir irade, pes etmeden nitelikli ve sistemli çalışma ve hiçbir zaman kaybetmeyeceğin umut! İyi şeyleri inandığınızda, daha iyi şeyleri sabrettiğinizde ve en iyi şeyleri asla pes etmediğinizde elde edebilirsiniz" dedi.

Öğrencilerimize bundan sonraki hayatları için beş tavsiye veren Prof. Dr. Gören, "Heyecanınızı ve cesaretinizi hiçbir zaman kaybetmeyin, Önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirin, Hep pozitif insanlarla, hayalleri olan insanlarla beraber olun, Ailenizden asla kopmayın ve Dostlarınızı asla terk etmeyin, onlara sırt dönmeyin. Sizler mühendissiniz. Çok karmaşık matematik problemleri çözdünüz. Ama ben size, dostu test etmenin matematiksel çok basit bir formülünü vereceğim. Dost dediğiniz; sevinci çarpmalı, üzüntüyü bölmeli, geçmişi çıkarmalı ve yarını toplamalıdır" şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizin velilerine de seslenen Gören, "Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı, asıl sahipleri olan sizlere sağ salim, kıymetini kendilerinin takdir edeceği mühendisler olarak teslim ediyoruz. Çocuklarınızla hep gurur duyun. Yolları açık, bahtları açık olsun" ifadelerini kullandı ve sözlerini "El ele, yürek yüreğe, Dumlupınar ruhuyla birlikte, güle güle gençler" diyerek tamamladı.

PROF. DR. ALİM IŞIK: MECLİSTE ÖĞRENCİLERİMİZLE İLGİLİ KARARLAR ALDIK

Geçmişte Mühendislik Fakültemizde öğretim üyeliği yapan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da öğrencilerimizi tebrik ederek başladığı konuşmasında "Dün belediye meclisinde aldığımız kararla öğrencilerimize bütçemizden yapacağımız yardımları arttırmak için çalışmalara başladık. Kütahya'mız, ne yazık ki, Ege Bölgesi'nin göç veren tek şehri. Bunun yanında en yaşlı nüfusa sahip kenti ve bütçeden en az gelir elde eden şehirlerden biri. Bunu tersine çevirmek için öğrencilerimizden istediğimiz desteği yeniden hatırlatmak istiyorum. Sizler burada okuduğunuz süreçte ikametgahlarınızı şehrimize taşırsanız, bizlerin hazineden alacağı pay artacak. Bizler de bu pay artışıyla ulaşımı ucuzlatacağız, gıda yardımı yapacağız, kirada olan öğrencilerimize doğalgaz - elektrik- su faturaları için yardımlarda bulunacağız. Bunu gerçekleştirmek için sizlerden gelecek desteği önemsiyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

Işık'ın ardından fakültemizin tüm bölümünden mezun öğrencilere başarı belgesi sunuldu ve mezun olan tüm öğrencilerle öğretim üyelerimiz mezuniyet fotoğrafı çektirdiler.

Törenin son bölümünde öğrencilerimiz önce Dr. Öğr. Üyesi Cihan Doğruöz'ün okuduğu Mühendislik yeminini tekrar ettiler, sonra da şarkılarla ve marşlarla keplerini atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezuniyet etkinlikleri Cumartesi günü düzenlenecek törenle sona erecek.

DPÜ Mezuniyet Etkinlikleri Programı

İLGİLİ HABERLER

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Mayıs 2019, Cuma / 4898 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler