Sualtı Hokeyi Şampiyonaları DPÜ’de Başladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2019 Sualtı Hokeyi Erkekler 23 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası ve Kadınlar Federasyon Kupası, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nun ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun organize ettiği Sualtı Hokeyi Erkekler 23 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası ve Kadınlar Federasyon Kupası DPÜ'de başladı.

Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki Olimpik Yüzme Havuzu'nda başlayan turnuvalara 6 ilden 18 kulüp kadın ve erkek takımlarıyla katılıyor. Turnuvada üniversitemizi ve Kütahya'yı Sualtı Hokeyi Erkekler 23 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası'nda DPÜ Sualtı Sporları Topluluğu öğrencilerinin oluşturduğu DPÜ Sualtı Hokeyi Takımı temsil ediyor.

Turnuva hakkında açıklama yapam TSSF Spor Koordinatörü İrfan Kara, "Sualtı Hokeyi 23 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası, Türk Milli Takımı'na seçilecek sporcuların izlenmesi ve takibi konusunda bizlere güçlü veriler sunacak bir turnuva. Şampiyonada 18 kulübün 16'sı erkek, 7'si kadın olmak üzere 23 takımı yarışacak" dedi.

TÜM KÜTAHYA HALKINI KARŞILAŞMALARA DAVET EDİYORUZ

Bu yıl ikinci kez Kütahya'ya geldiklerini anımsatan Kara, "Bu turnuvanın düzenlenmesinde sunduğu katılardan dolayı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'e ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret'e TSSF Başkanım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum. Yarın 16.00'da açılış törenini, pazar günü 13.15'teki final maçından sonra da ödül törenini yapacağımız turnuvanın maçlarına tüm Kütahya halkını davet ediyoruz" dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Ocak ayında yine TSSF tarafından düzenlenen Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış, erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü, kadınlarda İstanbul Bilimsel Yüzme Spor Kulübü şampiyonluğa ulaşmıştı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Nisan 2019, Perşembe / 1384 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler