Sualtı Hokeyinde Şampiyonlar Belli Oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Üniversitemizde düzenlenen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’nda Deniz Yıldızları Spor Kulübü ve İstanbul Bilimsel Yüzme Spor Kulübü şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Olimpik Yüzme Havuzumuzda düzenlenen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü, kadınlarda İstanbul Bilimsel Yüzme Spor Kulübü şampiyon oldu.

10-13 Ocak tarihlerinde düzenlenen turnuvada erkeklerde şampiyon olan Deniz Yıldızı Spor Kulübü’nün ardından ODTÜ ikinci, Denizkızı Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise İstanbul Bilimsel Yüzme Spor Kulübünün şampiyon tamamladığı turnuvada ODTÜ ikinci, Marmara Spor Külübü ise üçüncü sırayı elde etti.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Sualtı Hokeyi U19 Türkiye Şampiyonasının sona ermesinin ardından düzenlenen kapanış törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Gençlik Hizmetleri, Spor Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ve DPÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı İbrahim Gürer ile şampiyonluk için mücadele eden 308 sporcu katıldı.

TORAMAN'DAN SPORCULARA TEŞEKKÜR

"Öğrencileri spor yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diyen Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Ben tüm sporcularımızı ilk olarak spor yaptıkları için teşekkür ederim. Spor ile uğraşan gençlerle bir arada olmak beni ziyadesi ile heyecanlandırıyor. İkincisi ise popüler bir kaç branşa sıkışmış olan sportif faaliyetlerin dışında yeni branşlar ile gündeme getirmenizden dolayı sizleri teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyon başkanı Şahin Özen, “Sualtı hokeyi Türkiye Sualtı Federasyonunun en önemli spor branşlarından bir tanesi. Son yıllarda katıldığımız tüm şampiyonalarda kürsüde yer bulan bu branşımız her zaman artan başarı grafiği ile ülkemizin yüz akı olmuştur. Kütahya'da düzenlediğimiz bu şampiyonasına bu anlamda sürdürülebilir başarının devamı olarak düşünüyorum. İlk kez düzenlenmesine rağmen 30 takım katıldı. Tüm sporculara, antrenörlere ve ev sahipliğinden dolayı Kütahya'ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

REKTÖRÜMÜZDEN ÖZEN'E HEDİYE

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen'e Üniversitemizin Altın Anahtarını hediye etti.

Şampiyonada dereceye giren sporcular, kupa ve madalyalarını Vali Dr. Ömer Toraman, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret’in elinden aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ocak 2019, Pazartesi / 1495 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler