İsmail Karakuyu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Üniversitemizin kuruluşuna öncülük eden, Kütahya Milletvekilliği ve 54. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevi üstlenen İsmail Karakuyu, Simav‘da düzenlenen törende yoğun bir kalabalık tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) kuruluşuna öncülük eden, üç dönem Kütahya milletvekilliği ve 54. Türkiye Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. İsmail Karakuyu, Simav'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İsmail Karakuyu'nun adını taşıyan Simav Devlet Hastanesinde başlayan ilk törenin ardından Karakuyu'nun kardeşi Metin Karakuyu'nun 4 Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'ndeki evinin önüne getirilen Karakuyu'nun naaşı, dua edilerek helallik alınması sonrasında Nasuhağa Camisi'nde musalla taşına konuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav MYO Müdürümüz Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, BESYO Müdürümüz. Doç. Dr. Adnan Ersoy, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, üniversitemizden akademisyenler, milletvekilleri, siyasiler ile Karakuyu'nun yakınları ve sevenleri katıldı.

İsmail Karakuyu için kılınan cenaze namazının ardından helallik istendi. Karakuyu, daha sonra  Yeni Mahalle Mezarlığı'nda düzenlenen törende dualarla toprağa verildi.

İSMAİL KARAKUYU KİMDİR?

1950 yılında Simav'da dünyaya gelen İsmail Karakuyu, yükseköğrenimine İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde başladı. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktorasını tamamladıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesinde öğretim üyeliği ve dekan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Karakuyu 1991'de siyasete atıldı ve ilk olarak 1991 Türkiye Genel Seçimleri'nde Kütahya milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

1992'de Dumlupınar Üniversitesinin kuruluşu için Meclis'e önerge vererek, üniversitemizin kuruluşuna öncülük eden Prof. Dr. İsmail Karakuyu, üç dönem Kütahya milletvekilliği görevinde bulundu. Karakuyu, kısa bir dönem Sağlık Bakanlığı görevinde bulundu. Karakuyu evli ve iki çocuk babasıydı.

KÜTAHYA'YA DEĞER KATANLARDAN BİRİYDİ

68 yaşında hayatını kaybeden İsmail Karakuyu, bu yıl üniversitemizin öncülüğünde gerçekleştirilen Kütahya'ya Değer Katanlar ödül gecesinde Onur Ödülü'ne layık bulunmuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Kasım 2018, Pazartesi / 3315 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler