DPÜ’de Küresel Krizler ve Avrupa Güvenliği Konferansı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Prof. Dr. Giray Sadık ve Doç. Dr. Hilal Zorba Bayraktar’ın konuşmacı olduğu Küresel Krizler ve Avrupa Güvenliği başlıklı konferans gerçekleştirildi.
DPÜ'de Küresel Krizler ve Avrupa Güvenliği konferansı düzenlendi.
Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü Konferans Salonu'nda Bilgi Evi Topluluğumuz tarafından gerçekleştirilen konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.
Prof. Dr. Giray Sadık konuşmasında küresel kriz kavramını ele alarak son yıllarda artış gösteren savaşlar, ekonomik dalgalanmalar ve göç hareketlerinin Avrupa’nın güvenlik politikaları üzerindeki etkilerini değerlendirdi. İran savaşı gibi güncel gelişmeler üzerinden örnekler veren Giray Sadık, NATO ve Avrupa Birliği’nin bu süreçte izlediği stratejilere değinerek Türkiye’nin jeopolitik konumunun önemine dikkat çekti. Ayrıca günümüzde bir “krizler çağında” yaşandığını vurgulayan Sadık, bu durumun gelecekte çözülebilecek geçici bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini, aksine bu sürece karşı hazırlıklı olunmasının önem taşıdığını ifade etti.
Doç. Dr. Hilal Zorba Bayraktar ise konuşmasında Avrupa’nın değişen güvenlik anlayışını ele aldı ve siber saldırılar ve dezenformasyon gibi hibrit tehditlerin de günümüzde önemli bir risk unsuru hâline geldiğini ifade etti. Avrupa’nın gelecekte karşılaşabileceği olası kriz senaryolarına da değinen Doç. Dr. Bayraktar, bu süreçte çok boyutlu güvenlik politikalarının önemine dikkat çekti.
Program, öğrencilerimizin merak ettiklerinin yanıtlaması ve katılımcılara teşekkür edilmesi ardından hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.







