DPÜ’de Mezuniyet Etkinlikleri Sürüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri ilçelerimizde yer alan birimlerimizin düzenlediği törenlerle devam ediyor.

DPÜ'nün 2024-2025 Mezuniyet Törenleri devam ediyor.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler ve Simav Teknoloji Fakültelerimiz; Domaniç, Tavşanlı, Emet, Hisarcık ve Simav Meslek Yüksekokullarımızda düzenlenen törenlere, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, Fakülte Dekanlarımız, MYO Müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile mezun adaylarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerde gerçekleştirilen protokol konuşmaları sırasında katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şu ifadeleri kullandı:

Bizler, çok kıymetli bir ismi, Dumlupınar'ı taşıyoruz. Bu isim, bizim için yalnızca bir yer adı değil, aynı zamanda tarihin en büyük zaferlerinden birinin simgesidir. Ancak bu büyük zaferin adı bize aynı ölçüde büyük bir sorumluluğu da hatırlatmaktadır. Dumlupınar, bundan tam 103 yıl önce milletimizin bağımsızlık yolundaki kararlılığını ve fedakârlığını dünyaya göstermiştir. Bugün ise bu isim, bizim için bilimde, sanatta, sporda, eğitimde ve insan hayatına dokunduğumuz her alanda başarıya ulaşmanın simgesidir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, İstiklal Mücadelesi'nin dönüm noktalarına ev sahipliği yapmış, tarih bilincimizi ve millî şuurumuzu şekillendirmiştir.

Bugün, Gazze’de mezuniyet törenleri yapılamıyor. Eğer biz bundan bir asır önce bağımsızlık mücadelemizi başarıyla sonuçlandıramasaydık, bizim de evlatlarımız benzer acılarla karşı karşıya kalacaktı. Bu gerçek, özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Bu özel günde, Meslek Yüksekokulumuzda eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizi, onların yolunu aydınlatan kıymetli öğretim elemanlarımızı ve bizlere güvenerek emanet eden fedakâr ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Her bir mezunumuzla gurur duyuyor, onların başarılarını büyük bir sevinçle kutluyoruz. Gönlümüzde her biriniz birincisiniz. Öğrencilerimizi ve ailelerini yürekten kutluyor, tüm protokol üyelerimize verdikleri kıymetli destekler için teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrencilerim, bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ancak şunu unutmayın ki, bu üniversitenin bir ferdi olmanız mezuniyetle sona ermiyor. Sizler, her zaman DPÜ’nün birer temsilcisi olmaya devam edeceksiniz. Hayatınızın bundan sonraki aşamasında da buradaki başarılarınızı sürdüreceğinize, ayaklarınızın üzerinde durarak emeklerinizin karşılığını en güzel şekilde alacağınıza yürekten inanıyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki üniversitemizi tercih ettiniz. Sizlerle yolumuzun kesişmiş olması bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Yolunuz daima açık, bahtınız daima aydınlık olsun. Hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Protokol konuşmalarının ardından akademik birimlerimizin okul düzeyinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerine ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilerimiz mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

Üniversitemizdeki mezuniyet etkinlikleri, 27 Haziran Cuma tarihinde gün boyunca birimlerimizde ve saat 18.00'de Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki genel mezuniyet töreni ile sürecek.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 26 Haziran 2025, Perşembe / 221 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler