DPÜ’nün İki Binasına Daha Erişilebilirlik Belgesi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin İlahiyat ve Spor Bilimleri fakültelerinin binalarının kazandığı Erişilebilirlik Belgeleri, Kütahya Valisi Musa Işın tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a sunuldu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin iki binası, Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.
Kütahya Valilik makamında düzenlenen törene Vali Musa Işın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Engelsiz Öğrenci Birimimizin Koordinatörü Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç katıldı. Düzenlenen törende Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının eş güdümünde Kütahya Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'nun Erişilebilirlik Belgesi ölçütlerini karşılayan İlahiyat ve Spor Bilimleri Fakülteleri için hazırlanan belgeler, Vali Işın tarafından Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a ve Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç'a verildi.
Valilik'te düzenlenen törenin ardından İşaret Dili ve Girişimci Çocuklar isimli atölyelerin açılış törenine geçildi. Pirler Mahallesi'nde düzenlenen açılış programına Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve Ahmet Erbaş, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada proje kapsamında açılan atölyelerin, hem işitme engelli bireylerin topluma daha etkin katılımını sağlamayı hem de çocuklara girişimcilik bilincini kazandırmayı amaçladığı ifade edildi.
Açılış programı, protokol üyelerinin atölyeleri gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından sona erdi.