DPÜ’de Atom Bombasının Tahribatının İncelenmesi Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Paul B. Hamilton’un konuşmacı olarak katıldığı Atom Bombasının Doğa Üzerindeki Tahribatının İncelenmesi Konferansı gerçekleştirildi.

DPÜ’de Atom Bombasının Doğa Üzerindeki Tahribatının İncelenmesi başlıklı konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda Doğadan İzler Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Öngen’in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Biyoloji Bölümümüzün öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cüneyt Nadir Solak, diatomlar hakkında bilgi vererek bu mikroorganizmaların doğayı anlamada ne denli önemli bir kaynak olduğunu aktardı. Ardından söz alan Paul B. Hamilton, atom bombalarının Hiroşima ve Nagazaki örnekleri üzerinden atom bombalarının doğaya verdiği zararları ele aldı ve radyasyonun toprak, su ve hava üzerindeki uzun vadeli etkilerine dikkat çekti.

Hamilton, radyasyonun toprak, su ve hava üzerindeki uzun vadeli etkilerine dikkat çekerek, nükleer silahların kullanıldığı bölgelerde biyolojik çeşitliliğin ciddi şekilde azaldığını, toprağın tarıma elverişsiz hale geldiğini ve birçok canlı türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Diatomların, çevresel değişimleri ve insan etkilerini ortaya koymada önemli biyolojik göstergeler olduğuna değinen Hamilton, mikroorganizmaların jeolojik kayıtlarda insanlığın doğa üzerindeki etkilerini gözler önüne serdiğini belirtti. Hamilton, insanlık tarihinin doğaya en büyük zararlarından birinin atom bombası olduğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda dinleyicilerin soruları yanıtlandı ve konferansın ardından Hamilton'a ve etkinliğin düzenlenmesine emek veren akademisyenlere teşekkür edildi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 08 Mayıs 2025, Perşembe / 171 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler