DPÜ’de Kariyer ve Gençlik Festivali Coşkusu
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen DPÜFEST’25 Kariyer ve Gençlik Festivali, beş gün boyunca süren etkinlik programı ve konserlerle öğrencilerimize ve katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi sundu.
Üniversitemiz, DPÜFEST’25 coşkusunu yaşadı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde 26-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen DPÜFEST’25, Kariyer ve Gençlik Festivali, başta öğrencilerimiz olmak üzere Kütahya Dumlupınar Ailesi’ni ve Kütahyalı gençleri bir araya getirdi.
Tırmanma Duvarı önünde kurulan özel alanda gerçekleştirilen DPÜFEST’25 boyunca kurulan çadır alanları, lunapark aktiviteleri, atölye çalışmaları, yiyecek-içecek stantları, spor karşılaşmaları, sergiler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi çok sayıda etkinlik ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Zengin içerikli program, gün boyunca çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle devam etti ve her akşam düzenlenen konserlerle taçlandı.
DPÜFEST’25’in birinci gününde sevilen müzik grubu Mavi Gri, ikinci gününde ise sahne performanslarıyla dikkat çeken Skapova sanatseverlerle buluştu. Üçüncü gün ünlü sanatçı Ufuk Beydemir konser alanını sonuna kadar doldururken, dördüncü gün ise ünlü DJ Erdem Kınay festival coşkusunu zirveye çıkardı. Festivalin beşinci ve son gününde ise Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları sahne alarak kendi performanslarını sergiledi.
Üniversitemizin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatına katkı sunmak, öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak ve farklı disiplinlerde gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen DPÜFEST’25, geniş katılımlı etkinlikleri ve yüksek öğrenci ilgisiyle sona erdi.
Festivale farklı günlerde katılarak öğrencilerimizle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, festivalin gerçekleşmesinde ve yönetimine katkı sunan tüm birimlerimize, sahne alan sanatçılara, emeği geçen personelimize ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederek, DPÜFEST’in önümüzdeki yıllarda da aynı coşku ve başarıyla devam edeceğine inandığını söyledi. DPÜ'nün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan Gençlik Haftası'ndan bu yana öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmaya yönelik onlarca etkinliğe ve festivale ev sahipliği yaptığını kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, DPÜ'nün öğrencilerini merkeze alarak yapacağı faaliyetlerle farkını her zaman ortaya koyduğunu ifade etti.