DPÜ’de İlet-İşim Zirvesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen TRT Radyo Spikeri Zeynep Bayraktutan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Amine Tuğ Kızıltoprak, Doç. Dr. Erkan Çav ve Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir’in konuşmacı olarak katıldığı İlet-İşim Zirvesi başlıklı konferans gerçekleşti.

DPÜ'de İlet-İşim Zirvesi başlıklı etkinlik düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, konuklarımız TRT Radyo Spikeri Zeynep Bayraktutan, Doç. Dr. Erkan Çav, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Amine Tuğ Kızıltoprak ve Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir, akademik ve idari pesonelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayhan Kahraman "İletişimin kıymetini çağımızda çok daha iyi anlıyoruz. Yeni nesillere baktığımızda aramızdaki kopukluğu düşününce bu etkinliğin yapılması bizler için çok önemli. Ağızdan çıkan söz çok büyük önem taşımaktadır. İletişim kurarken nereye gideceğini bilmemiz gerekir" dedi.

TRT Radyo Spikeri Zeynep Bayraktutan yaptığı konuşmada Türkçemizin doğru kullanımının çok önemli olduğundan bahsetti.  Konuşmanın insanı değerli kıldığını söyleyerek bunun itibar getirdiğini söyledi. İnsanların neden doğru konuşamadıklarını anlatarak bunun yörelerden kaynaklandığını belirtti. Yanlış ve rahatsız edici konuşmanın nedeninin teknik bilgi eksikliği olduğunun altını çizen Bayraktutan, diksiyon ve güzel konuşmayı genel kültür olarak adlandırdığını söyledi.

Doç. Dr. Erkan Çav, iletişimin toplum ve birey üzerindeki etkisini sosyolojik bir açıdan ele aldığı konuşmasında "İletişim, insanlık tarihinin en önemli yapı taşıdır. Medeniyet, iletişimle var olmuştur. Günümüzde sosyal medya, bireylerin iletişim biçimini ve toplumsal yapılarını yeniden şekillendiriyor. Yeni nesil, sosyal medyada varlığını ifade etmeden eksik hissediyor. İletişim artık sadece bir araç değil, aynı zamanda bir varlık göstergesi haline geldi" ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir, "İletişimin bir sanat olduğunu sizlere göstermek isterim" diyerek başladığı konuşmasında iletişimin bireylerin hayatındaki merkezi rolünü anlattı. Öğr. Gör. Demir, "İletişim, ilişkilerimizi şekillendirir ve kimliğimizi oluşturur. 'İletişiminiz kadarsınız' ifadesi bu gerçeği özetler. İletişim sadece kelimelerden ibaret değildir; Bazen bir bakış, bir sessizlik ya da bir hareketle de kendimizi ifade ederiz. Mevlana ve Yunus Emre’nin sözleri, iletişimin önemini derinden anlamamızı sağlar. Bu zirve, iletişim sanatını keşfetmek ve geliştirmek için önemli bir fırsattır" diye konuştu. Demir ayrıca Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde iletişim fakültesi bulunmamasına rağmen topluluğun bu alandaki açığı kapatmak için çalıştığını belirtti. Demir, zirvenin, gelecekte daha geniş çaplı etkinliklerle devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Amine Tuğ Kızıltoprak ise etkili iletişim ve karizmatik liderliğin temel unsurlarına değindiği konuşmasında net ve ilham verici mesajlar vermenin, duygusal tonu doğru bir şekilde ayarlamanın, dinleme becerisi geliştirmenin ve empati yeteneği sergilemenin liderlikteki önemine dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Kızıltoprak, ayrıca karizmatik liderlerin insanları motive ederek ortak değerler oluşturma ve güven inşası konularında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan ve sözlerine iletişimin çağımızdaki en önemli olgu olduğuna değinerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Üniversitemizde çok sayıda etkinliğe ve öğrenciye ev sahipliği yaptığını kaydederek "Üniversitemiz 8 binden fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Yine Suriyeli öğrencilerimize önümüzdeki günlerde yeni bir faaliyet yapacağız. Biz Suriye’yle ezelden beri akrabayız, çünkü Süleyman Şah Fırat Nehri’ni geçerken şehit oldu. Evliya Çelebi, abdest almak için Fırat Nehri’ne inmişti. Evliya Çelebi’nin izinden giderek onun yaptığı gibi Hayme Ana’yla, Fırat Nehri’yle, Porsuk Çayı’nı birleştireceğiz. Hayme Ana’nın torunlarıyız, Süleyman Şah’ın torunu Osman Gazi dolayısıyla bizim kuruluşun şehri onların ataları Halep’te Suriye’de dolayısıyla bizim buraya bir duyarlılık göstermemiz lazım. Bunları hem akademik faaliyetlerle hem sanatsal faaliyetlerle hem de eğitim öğretimde yapabileceklerimizle ortaya koymak istiyoruz.

Bu konuda hem Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürümüz çalışıyor hem Eğitim Fakültesi Dekanımız çalışıyor hem de güzel sanatlar alanındaki değerli hocalarım bu konularda katkı vermeye hazırlar. Ben ülkemize de bölgemize de barış ve esenlik diliyorum. Yeni yıla yaklaşırken sevgili öğrencilerim sizlerin yeni yılını kutluyorum. Sayın hocalarım, değerli mesai arkadaşlarım yeni yılda ülkemiz daha büyük olsun, daha muzaffer olsun, toplumumuz ve sizler daha mutlu olun ve bölgemizde insanlar bu mutluluk ve refahtan payını alsın temennisinde bulunuyorum. Bu toplantıyı tertipleyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz hakikaten ekip olarak akademik bir ekibiz ama gönlümüz sizlerle. Sadece akademisyenlik değil bu gönül işlerini de yapmak istiyoruz. Akademik görevlerimiz var, idari görevlerimiz var ama insani görevlerimiz de var. Tüm bunları bir arada yapmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan ben yakın çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, ve böyle etkinliklerin devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konferans, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 23 Aralık 2024, Pazartesi / 293 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler