DPÜ’de Kütahya’nın Kalbi Tavşanlı Höyük Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Prof. Dr. Mustafa Erkan Fidan’ın konuşmacı olarak katıldığı Kütahya’nın Kalbi Tavşanlı Höyük başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ, Kütahya'nın Kalbi Tavşanlı Höyük başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Üniversitemizin Kütahya ve Batı Anadolu Kültürleri Arkeolojisi Araştırma Merkezi tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Prof. Dr. Mustafa Erkan Fidan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Erkan Fidan, Tavşanlı'daki çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Tavşanlı, Kütahya'nın en eski yerleşim yerlerinden olmasının yano sıra aynı zamanda burada kurulan ilk yerdir. Tavşanlı Höyük, Neolitik dönemden itibaren yerleşim yeri olduğundan, bölgenin tarihsel gelişimini anlamak açısından büyük bir öneme sahiptir. 2021 yılında başlanan kazılarda, taş ve seramik aletler, ev kalıntıları, mezar yapıları ve çeşitli objeler bulunmuştur. Bu eserler bizlere o zaman ki sosyal yaşantı, kültür ve ekonomi hakkında bilgi vermektedir. 2017-2023 yılları arasında Eskişehir ile Kütahya'da yaptığımız kapsamlı çalışmalar sonucunda tarih öncesi dönem merkezlerini inceleyerek bu şehrin 200 kere kurulup yıkıldığı bilgisine ulaştık.

Yaptığı konuşmanın ardından Prof. Dr. Fidan, bölgenin arkeolojik olarak zenginliğini belirterek tarihi anlamda çok fazla bilgi verdiğini ifade etti. Etkinlik, soru cevap etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 17 Ekim 2024, Perşembe / 138 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler