DPÜ TEKNOFEST 2024’te Yine Zirvede

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bu yıl Adana’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’e farklı kategorilerde şampiyonluklar ve derece elde eden takımlarıyla katıldı.

DPÜ, TEKNOFEST'teki başarılı grafiğini sürdürüyor.

Bu yıl düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarına 34 takım ve 208 öğrenciyle katılım sağlayan ve 9 takımı finallere yükselen DPÜ, katıldığı yarışmalarda 1 şampiyonluk, 2 kez ikincilik, 1 kez üçüncülük ünvanı kazandı. Bir kategoride ise görsel tasarım başlığında ödül alan DPÜ, son üç yılda kazandığı şampiyonluk ve derecelere yenilerini ekledi.

2024 yılında Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda Dumlupınar LearnScope takımı ile şampiyonluğa uzanan ve Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması Görsel Tasarım kategorisinde DUSCART ile ödül alan Üniversitemiz, TravelX Ideathon Yarışması'nda ASPIRE takımı ve Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda da DUSCART Otonom ile Türkiye ikinciliği elde etti. İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde Dumlupınar SRG Nanotech ile yarışan DPÜ bu yarışmada ise üçüncü olmayı başardı.

Öte yandan Savaşan İHA Yarışması'nda Oktant, Model Uydu Yarışması'nda Dumlupınar Uraz, Uluslararası İHA Yarışması'nda Kızıl Kuasar Ekspres ve Roket Yarışması'nda Dumlupınar Şahin Roket takımlarımız finale kalma başarısı gösterdi.

REKTÖRÜMÜZDEN DPÜ STANDINA ZİYARET

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024’e katılarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin standında öğrencilerimizle bir araya geldi. Takımlarımıza başarılar dileyen Rektör Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TEKNOFEST 2024 yarışmalarında çok güçlü bir öğrenci grubuyla şehrimizi ve üniversitemizi temsil ediyoruz. Öğrencilerimiz, beş önemli dereceye imza atarak büyük bir başarı elde ettiler. TEKNOFEST’te Kütahya Dumlupınar Üniversitesi rüzgarı esiyor. Değerli misafirlerimiz standlarımızı ziyaret ediyor ve burada gerçekten güçlü bir ekiple karşılaşıyorlar. Şampiyonluklara imza atan hocalarımıza ve öğrencilerimize destek veren herkesi kutluyorum. Ayrıca bu standı bize kazandıran GÜROK Grubu’na teşekkür ediyorum. Onların maddi ve manevi desteğiyle daha büyük başarılara imza atacağız. Kütahya’mıza daha büyük şampiyonluklar kazandırmaya devam edeceksiniz. Şehrimizi ve üniversitemizi temsil etmek için büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Bizlere destek olan herkesten desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz. Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan tüm hemşehrilerimize ve öğrencilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum, iyi ki varsınız.

Sayısı her geçen gün artan ziyaretçilerle Birlik Türkiye'nin farklı üniversitelerinden rektörleri ve bilim insanlarını ağırlayan DPÜ standında Radyo Dumlupınar tarafından yapılan yayınlarla festival coşkusu canlı olarak tüm dünyaya aktarılıyor.

TEKNOFEST Adana, 6 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar ziyaretlere açık olacak.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 04 Ekim 2024, Cuma / 872 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler