DPÜ Takımları TEKNOFEST Adana’da Yerini Aldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin TEKNOFEST takımları, bu yıl yedincisi Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen festival için stant açtı.

DPÜ, TEKNOFEST Adana'daki festival alanında stant açtı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan ve Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçekleştirilen ve bu kez TEKNOFEST Adana başlığıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda 1 Ekim’de başlayan festivalde üniversitemiz de yerini aldı. Akademik paydaş sıfatıyla katıldığı TEKNOFEST Adana’da DPÜ'yü 7 akademisyenimiz ve 44 öğrencimiz temsil ediyor.

TEKNOFEST 2024 Eğitim Teknolojileri Yarışması birincisi LearnScope, TravelX Ideathon Yarışması ikincisi ASPIRE ile Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Türkiye ikincisi DUSCART Otonom, Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi üçüncüsü DUMLUPINAR SRG NANOTECH , 2024 - Efficieny Challange Elektrikli Araç Yarışması Görsel Tasarım Ödülü sahibi DUSCART, kendilerine derece getiren eserleri ve kazandıkları ödülleri, festivalin ziyaretçileri için sergiliyorlar.

Öte yandan festivale katılan  takımlarımızdan Savaşan İHA Yarışması finalisti Oktant, Model Uydu Yarışması finalisti Dumlupınar Uraz, Uluslararası İHA yarışması finalisti Kızıl Kuasar Ekspres ve Roket Yarışması finalisti Dumlupınar Şahin Roket de kendilerini finale yükselten eserlerini festival katılımcılarının beğenisine sundu.

TEKNOFEST Adana’da üniversitemizi temsil eden Radyo Dumlupınar ise festival alanından canlı gerçekleştirdiği TEKNOFEST Özel yayınlarıyla bürokrat, akademisyen, mühendis, öğrenci ve ziyaretçilerin sesini tüm dünyadaki dinleyenlerine anbean aktarıyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin beş gün boyunca katılımcıların ziyaretini beklediği TEKNOFEST Adana, 6 Ekim Pazar günü akşamına kadar açık olacak.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 02 Ekim 2024, Çarşamba / 514 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest,

Bu Kategorideki Diğer Haberler