DPÜ DUSCART’tan TEKNOFEST’te Türkiye İkinciliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi DUSCART takımı, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde ederek üniversitemizin TEKNOFEST başarılarına bir yenisini daha ekledi.

DPÜ DUSCART Otonom, TEKNOFEST’te Türkiye ikincisi oldu.

Gebze'de düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda yarışan ve tamamen öğrencilerimiz tarafından geliştirilen araç, otonom sürüş teknolojileri sınavlarından başarıyla geçerek Türkiye ikinciliğine layık görüldü.

Genel akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Murat Tezcan ve Mekanik Birim Akademik Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Hasan Donat Yıldızay'ın yaptığı ve öğrencilerimiz Ömer Faruk Kolu, Süleyman Sefa Gürer, Bahadır Burak Kahveci, Ömer Furkan Yanık, İbrahim Sütlü , Fatmanur Yılmaz , Beyza Bal, Meltem Cömert, Selim Tan, Serhat Halat ve Ali Berat Algün'den oluşan DPÜ DUSCART Otonom, böylece TEKNOFEST başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Proje ekibinden yapılan açıklamada başta Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak olmak üzere kendilerine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür edildi.

DPÜ'nün bu yıl yarıştığı hemen her yarıştan ödülle döndüğünü kaydeden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, takımımız için yayımladığı tebrik mesajında "İnovasyon ve mühendislik alanında ne kadar iddialı olduğumuzu göstermesi açısından öğrencilerinizin bu başarısını oldukça önemsiyorum. Bu başarı, hem takımımıza hem de üniversitemize gelecek projeler için önemli bir motivasyon kaynağı olacak. Danışman öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 25 Eylül 2024, Çarşamba / 688 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler