DPÜ Öğretim Üyeleri Yeniden Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) iki öğretim üyesi, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

DPÜ'nün iki öğretim üyesi Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi arasında yer aldı.

ABD’de Stanford Üniversitesinin eş güdümünde, Amerikan ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından her yıl yayımlanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Şen de yer aldı.

DPÜ Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, hem “kariyer boyu etki” hem de “yıllık etki” kategorilerinde listeye girerken Prof. Dr. Turgut Karaköse ise “yıllık etki” kategorisinde yer aldı. Her iki bilim insanı da 2022 ve 2023 yıllarında da aynı başarıyı elde ederek üniversitenin akademik alandaki başarısını uluslararası düzeyde tescilledi.

LİSTE NASIL HAZIRLANIYOR?

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, akademik yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, yapılan atıf sayısı, h-indeksi, hm-indeksi ve patent sayısı gibi uluslararası bilimsel ölçütlere dayalı olarak hazırlanıyor. Liste, “yıllık etki” ve “kariyer boyu etki” olmak üzere iki farklı kategoride oluşturuluyor. Scopus Özet ve Atıf Veri Tabanı'ndan elde edilen verilerle hazırlanan bu liste, dünya çapında en çok atıf alan bilim insanlarını içeriyor.

REKTÖRÜMÜZDEN TEBRİK MESAJI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde kendilerine yer bulan öğretim üyelerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ederek DPÜ'nün her geçen gün yeni başarılara imza atmaya devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Kızıltoprak, öğretim üyelerimizin bu gibi listelerde yer almasının üniversitemiz için bir gurur kaynağı olduğunu ve gelecek yıllarda daha fazla akademisyenimizin bu listelerde yer alacağına inandığını ifade etti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 24 Eylül 2024, Salı / 1851 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler