Rektör Kızıltoprak Görünenin Ötesi Sergisi’ni Açtı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. İsmet Yüksel tarafından Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde hazırlanan Görünenin Ötesi sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla açıldı.

Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde Görünenin Ötesi sergisi açıldı.

Sanatçı İsmet Yüksel tarafından hazırlanan serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Ahmet Yakupoğlu Müzesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çağım Özcan, akademik ve idari personelimiz ile davetliler katıldı.

Açılışın ardından seramik yüzeylere renkli astarlar ve transfer baskı teknikleriyle hazırlanan ve iki boyutlu yüzeylerde üç boyutlu görsel derinlik ve algı yaratan eserlerin yer aldığı sergide geometrik formlar ile kırılganlık temasının iç içe geçtiği 20 eser davetliler tarafından inceledi. İsmet Yüksel sergi boyunca ziyaretçilere eserleri hakkında bilgiler verdi.

Sergide yer alan eserleri inceleyen ve Sanatçı Yüksel'den çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Kızıltoprak, bu sergiyle Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nin Kütahya'nın sanat merkezi olma işlevini sürdürdüğünü kaydetti ve tüm sanatseverleri 29 Eylül 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak sergiye davet etti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 23 Eylül 2024, Pazartesi / 386 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler