DPÜ’de Gaziler Günü ve Anma Etkinliği Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen anma etkinliğinde gazilerimiz ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında gazilerimizle buluştu. 

Etkinliğe gazilerin yanı sıra, gazi yakınları ve üniversite personelimiz de katıldı. Bedesten'de düzenlenen programda, gazilere vatan savunmasındaki üstün fedakârlıkları için teşekkür edilerek Türk milletinin kahraman gazilerine duyduğu minnet ve şükran dile getirildi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak yaptığı konuşmasında, gaziliğin Türk tarihinde her zaman büyük bir onur ve saygınlıkla anıldığını vurgulayarak şunları söyledi: "Türk milletinin tarihinde, her daim vatan sevgisiyle yanıp tutuşan büyük kahramanlar yetişmiştir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar Türk büyükleri, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğü için canlarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak gazilerimizin yanında olmak ve onların hatırasını yaşatmak bizim en önemli görevlerimizdendir. Gazilerimize minnettarız ve her zaman onların emanetlerine sahip çıkacağız."

Programın ardından Rektör Kızıltoprak, gazilerimizi makamında ağırlayarak onlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Gazilerimizin anılarını dinleyen Kızıltoprak, onlara vatan için gösterdikleri kahramanlıklar için bir kez daha teşekkür etti ve üniversitenin her zaman gazilerin ve ailelerinin yanında olacağını vurguladı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Eylül 2024, Perşembe / 126 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler