DPÜ KİMGEM’de Bitkisel Bazlı Üretim Sürüyor

DPÜ Kimyasal Ürün Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ KİMGEM) bitkiler üzerindeki çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ KİMGEM'e ziyarette bulundu.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde yer alan merkezimize ziyarette bulunan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman da eşlik etti. Merkezimizde yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerimizden bilgi alan Prof. Dr. Kızıltoprak, ziyaretin sonunda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

DPÜ Kimyasal Ürün Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimizin atölyesinde lavanta yağı, uçucu aromatik yağların buhar distilasyonu ile çıkartılma işlemleri yapılabiliyor. Yağların çıkartılmasında soğuk sıkım tekniğini de kullanılabiliyor. Basit kimyasal maddeler ve saf su üretimi yapılabiliyor. Ayrıca kompost gübre olarak da bilinen atık bitkilerden gübre üretimi de bu merkezde yapılabiliyor. Merkezimizin üretim kapasitesinin ve bu üretimden elde edilecek kazanımların artırılması için ilgili kurumlardan izin alma sürecini sürdürüyoruz. Akademisyenlerimizi burada yaptığı değerli çalışmalardan dolayı kutluyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ağustos 2024, Pazartesi / 824 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler