DPÜ Aspire Apsiyon Proptech Hackathon’da Şampiyon Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan Aspire ekibi, Apsiyon şirketi ve Coderspace iş birliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk Proptech Hackathon’u olan Apsiyon Proptech Hackathon yarışmasında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

DPÜ öğrencilerinden oluşan Aspire Ekibi, Türkiye'nin ilk Proptech Hackathon'u olan Apsiyon Proptech Hackathon yarışmasında birinci oldu.

Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan DPÜ Aspire, Proptech alanında geliştirdikleri Apsiyon Kâşif projesi ile Türkiye'nin 85 farklı üniversitesinden yarışmaya başvuran 220 takım arasından seçilen 57 finalist takım arasında yer aldı. İstanbul’da düzenlenen final sunumunda, Apsiyon kurucu ortaklarından İcra Kurulu Başkanı Kudret Türk, CPO Erkan Doğan ve Baş Teknoloji Sorumlusu Meriç Akdamar, Girişimci ve Danışman Mete Varas ile Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’ten oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda şampiyonluk ödülüne layık görüldü.

DPÜ Aspire, elde ettikleri bu başarı sonrası, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sunay Beyhan, DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen ile Koordinatör Yardımcısı Sait Altun, DPÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fırat Aydemir ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerimizin çok önemli bir başarıya imza attığını belirterek “Öğrencilerimizi Apsiyon Proptech Hackathon yarışmasında elde ettikleri birincilikten dolayı yürekten kutluyorum. Bu başarı, Üniversitemizin teknoloji yarışmalarında öncü ve önemli rolünün göstergesidir. Öğrencilerimizin ve onlardan ilham alan gençlerimizin bu başarıları tekrarlayacağına inancım tamdır. Öğrencilerimize TEKNOFEST 2024 kapsamında katılacakları TravelX Ideathon ve T3 AI Hackathon yarışmalarında da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Ağustos 2024, Cuma / 3037 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler