DPÜ AKUK AFAD’dan Denklik Kazandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu (DPÜ AKUK), Türkiye genelinde üniversite topluluğu olarak AFAD Akreditasyon Sistemi’ne katılarak denklik kazanan ilk öğrenci topluluğu oldu.

DPÜ Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu, AFAD Akreditasyon Sistemi'nden denklik kazandı.

Topluluğumuzdan yapılan açıklamaya göre, 20 yıldır arama kurtarma faaliyetlerinde çok sayıda başarıya imza atan DPÜ AKUK, ülkemizin alanındaki en saygın denklik sistemine katılarak kentsel arama kurtarma alanında etkin iş birliğinin sağlanması hedefini gerçekleştirmek için büyük bir adım atmış oldu.

DPÜ AKUK'un danışmanlığını yürüten Maden Mühendisliği bölümümüzün öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Aykul, yaptığı açıklamada "Bu başarı, 20 yıllık eğitsel ve operasyonel tecrübenin sağlam bir altyapı oluşturmasının sonucudur. Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afyon Arama Kurtarma Birliği Müdürlüğünden aldığımız displinli eğitimler ve yaptığımız ortak operasyonların yanı sıra, malzeme ve ekipman kapasitesinin sürekli geliştirilmesi, bu başarının temel unsurları arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hakan Aykul, DPÜ AKUK'un bu alanda denklik kazanan Kütahya merkezli ikinci kuruluş olmasının yanında, Türkiye'de bir öğrenci topluluğu olarak bu denkliği kazanan ilk ekip olduğunu hatırlatarak "Üniversitemiz için gurur kaynağı olan bu başarıya destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a teşekkür ederim" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Temmuz 2024, Salı / 2616 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler