DPÜ’nün Sanat Uygulamaları Projesine TÜBİTAK’tan Destek

DPÜ öğretim üyesi Prof. Hatice Kübra Ergin’in yürütücülüğündeki Sanat Uygulamaları İle Psikolojik İyi Oluşun Artırılması başlıklı proje TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenmeye layık bulundu.

DPÜ’nün Sanat Uygulamaları İle Psikolojik İyi Oluşun Artırılması Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Güzel Sanatlar Fakültemizin Resim bölümü öğretim üyesi Prof. Hatice Kübra Ergin tarafından yürütülen ve TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında bu yıl Üniversitemizden destek alan tek proje kapsamında çeşitli gerekçelerde dezavantajlı durumda olan üniversite öğrencilerinin fen, doğa, teknoloji, bilişim ve sanat uygulamaları ile psikolojik iyi oluşlarının artırılması amaçlanıyor. DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin atölyeleri ve üniversitemizin açık hava alanlarında Ekim ayında gerçekleştirilecek ve 5 güne yayılan 18 ayrı atölye etkinliği içeren projede katılımcıların etkin rol alarak bilimsel bilgiye ulaşmaları ve bireylerdeki merak duygularını kullanarak kişilerin sanatsal etkinlikleri kullanma becerisinin artırılmasına çalışılacak.

SANATLA TERAPİ UYGULAMALARININ OLACAĞI PROJEDE ALANINDA UZMAN İSİMLER GÖREV ALACAK

Projenin, alanında uzman kişilerden oluşan bir ekiple gerçekleştirileceğini ve sanatla terapi uygulamalarıyla katılımcıların psikolojik iyi oluşlarına katkı sağlayacak etkinliklerden oluştuğunu kaydeden Prof. Hatice Kübra Ergin, “Projemiz, sanatın psikoloji üzerindeki etkisinin önemini vurgularken, sanatsal eylemlerin eksikliğinin giderilmesine önemli katkı sağlayacak. Kütahya uzun zamandır sanatı geçim kaynağı olarak kullanan bir kültür şehri. Bu şehrin doğasına uygun olarak da projede aynı zamanda psikolojik etkilerle de desteklenen yaratıcı atölye etkinlikleri bulunmakta. Bu anlamda şehrin sanatı kucaklayan ve bundan fayda sağlayan yapısı psikolojik iyi oluşa da katkı sağlayacak. Kütahya’daki iki üniversitede öğrenim gören 25 lisans öğrencisinin katılımıyla düzenlenecek projedeki 18 atölye çalışmasıyla öğrencilerin zorlayıcı yaşam olayları karşısında psikolojik iyi oluşlarının artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Psikolojik danışmanlar rehberliğinde Psikolojik Sağlamlık ile Psikolojik İyi Oluş ve Travma Sonrası Büyüme adlı atölyelerinin yer alacağı proje kapsamında öğrencilere, Doğadan Objektife Fototerapi, Grup Müzik ve Hareket - Dans konulu terapilerin uygulanacağını belirten Prof. Ergin, ayrıca Doğa, Sanat ve Steam, Geleceği Yeşertmek Seramik, Kâğıt Yapım, Metamorfoz Çizgi Film, Üç Boyutlu Kâğıt ve Yapay Zekâyla Hareket Yakalama atölyelerinin düzenleneceğini ve Doğal Malzeme Baskısı ile Sanatla İçgörü olmak üzere iki ayrı başlıkta eğitimlerin verileceğini söyledi.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: PROJE SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNDEN YARARLANIYOR

Projeyle ilgili olarak bir tebrik mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, her türlü toplumsal sorunu titizlikle ele alan ve sorunlara karşı çözüm üreten projelerine bir yenisini daha ekledi. Sanat Uygulamaları İle Psikolojik İyi Oluşun Artırılması başlıklı proje ile dezavantajlı grupların yaşadığı sorunları sanatla aşabilme ve sanatın iyileştirici gücünden yararlanma adına çok kıymetli bir proje. Proje yürütücüsü Prof. Hatice Kübra Ergin’i ve proje ekibini çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Haziran 2024, Çarşamba / 327 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler