DPÜ’de 2. Proje Pazarı’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi tarafından üç ayrı kategoride düzenlenen 2. Proje Pazarı etkinliğinin ödül töreni gerçekleştirildi.

DPÜ'de 2. Proje Pazarı etkinliğinin ödül töreni düzenlendi.

Teknoloji Transfer Ofisimiz tarafından düzenlenen ve gün boyunca Patent ve Proje Yazma eğitimlerinin de verildiği etkinliğin, Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'ndaki ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cengiz Duran, Mühendislik Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, DPÜ Teknoloji Tasarım Ofisi Yönetim Kurulu Üyeleri, akademik ve idari personelimiz ve yarışmacılar katıldı.

DPÜ TTO Koorinatörü Doç. Dr. Durmuş Özdemir, açılış konuşmasında, "Proje pazarlarının amacı, sektör ayırt etmeksizin, Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama kültürünün oluşması, üniversite-sanayi iş birliği kültürünün yaygınlaşması ve şirketleşme sürecinin ilk adımı olan fikirlerin olgunlaşması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen akademisyenler, araştırmacılar bir araya getirildi bir proje platformu olduğunu söyledi ve "Sonraki yıllarda yapılacak Proje Pazarı etkinliklerimizde sektörden problemleri ve sorunları toplayarak, bu sorunları tema olarak belirleyip yarışmamızı bu temalar üzerinden yürüterek daha hedefe odaklı ve sanayicinin yatırım yapabileceği bir proje pazarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında sponsorumuz olan THOST Hukuk Otomasyon Sistemleri, Ampherr Batarya Teknolojileri, SAB Teknoloji ve Otomasyon Hizmetleri, Keramika ve Tulû Porselen'e teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Prof. Dr. Özer Aydın ise katılımcılara yaptığı hitabında “İş birliği bizim için çok önemli bir konu. çeşitli alanlarda kümelenme grupları oluşturarak Üniversite-Sanayi iş birliğini Teknokent ve yeni Teknoloji Transfer Ofisi olarak artırmayı hedefliyoruz. Her geçen yıl teknokent bünyesindeki Ar-Ge firma sayımız artmaktadır. Yeni ek bina açılışı sonrası kapasitemizi katlayarak 100’ün üstünde değerli projeyle şehrimize ve ülkemize katkı sunan firmalara hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olduğu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde, TÜBİTAK, Kütahya Tasarım Teknokent A.Ş., DPÜ Mühendislik Fakültesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve sponsor firmaların katkıları ile düzenlenen ve 147 başvuru alan etkniliğin ödül töreninde Lisans ve Lisansüstü kategorisinde Serpil Korkmaz ve Ömer Faruk Yıldırım'ın 'Taxol ile Kombine Edilmiş Pre-Oleuropein Ekstraktının MCF-7 ve MDA-MB-231 Meme Kanseri Hücre Soyları Üzerindeki Anti-Kanser Etki Mekanizmasının Parametrik Yöntemlerle Araştırılması' projesi, Ar-Ge kategorisinde Burak Lök ve Halit Duran'ın 'Mikroelement Destekli Yerli Üre Üretimi İçin Geliştirilen Yavaş Salınım İnhibitörü Sentezi ve Tarımda Kullanımı' projesi birinci oldu.

Lise ve Ortaokul kategorisinde ise Meliha Rüveyda Vatansever, Duru Aras ve Berra Uysal'ın 'Atık Olan Sigara İzmaritlerinden Dönüştürülerek Yeni Ürünler Üretilmesi ve Çevre Duyarlılığı Kazandırılması' projesi ile Bennu Akgün ve İpek Uysal'ın 'Atık Sulardaki Mikroplastiklerin Tetraetil Ortosilikat Yardımıyla Temizlenmesi' projeleri eş birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Kazananlara ödüllerini Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Özer Aydın ve DPÜ Teknoloji Tasarım Ofisi Yönetim Kurulu Üyeleri verdi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 29 Mayıs 2024, Çarşamba / 815 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü teknoloji transfer ofisi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler