Rektörümüzden Kütahya İlinden Yetişenler Derneğine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği temsilcileriyle bir araya geldi.

Derneğin İstanbul'da düzenlediği etkinliğe katılan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımcılara hitabında şu ifadeleri kullandı:

Bu etkinliğe katılmaktan çok mutluyum. Şu an Türkiye'nin ve dünyanın hemen her yerinden yaklaşık 60 bin öğrencimiz var. Bizler Kütahya'da bilim, kültür, spor ve sanat eğitiminden sorumlu bir kurumuz ve Kütahya'ya yakışan bir eğitim vermek için çaba gösteriyoruz.

Anadolu'nun bütün izlerini üzerinde taşıyan bir şehre sahibiz. Anadolu'da ceylan derisine yazılan 1000 yıllık Kur'an-ı Kerim, Tavşanlı'da bulunuyor. Aizanoi gibi yüz yıllardır Türklere emanet olan tarihi bir kente sahibiz ve bu kentteki Türk izlerini konu alan sergiyi geçen hafta üniversitemizde açtık. Germiyanoğlu toprağı olan Kütahya, Anadolu'da Türklerin Osmanlı bayrağı altında büyüdüğünü görmüş ve barış içinde Osmanoğullarına katılarak tarihimizde çok özel bir yer edinmiştir.

Kütahya güneyden ve batıdan gelen düşmana aman vermediğimiz yerdir. Tıpkı 1071'de Alparslan'ın yaptığı gibi Mustafa Kemal Paşa da 26 Ağustos günü Türk ordusunu taarruza kaldırmış ve 30 Ağustos günü Dumlupınar'da büyük bir zafer kazanmıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Evliya Çelebi'nin, Suların Ressamı Ahmet Yakupoğlu'nun, Kütahya türkülerini derleyen Hisarlı Ahmet'in kısacası Kütahya'nın değerlerini yaşatma ve tanıtma yolunda büyük çaba gösteriyoruz. Kütahyalılar olarak bizler şehrimizi geliştirmek için bulunduğumuz her yerde sahip olduğumuz değerleri tanıtmalıyız. Beni bu etkinliğe davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.

Konuşmasının ardından Rektörümüze, üniversitemizin de sembolü olan Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın yer aldığı plaket takdim edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Mayıs 2024, Pazar / 448 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler