Kütahya Dumlupınar Üniversitesi TÜRKÜNİB’e Üye Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne (TÜRKÜNİB) üye olarak seçildi.

DPÜ, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üye oldu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerden üniversite rektörleri ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul toplantısında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin birliğe üye olması konulu öneri oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Üniversitemiz TÜRKÜNİB'e tam üye olarak kabul edildi.

Türk dünyasını yakından tanıyan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ'nün Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliğine üye olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Dünyadaki çok hızlı bir değişim ve dönüşümler yeni stratejik vizyonları zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda, Türk Devletleri Teşkilatı’nın tarihi bağlara, ortak dile, kültüre dair çalışmalarına katkı verecek olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Birliğe üye olma yolunda katkılarından dolayı başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Hocamız olmak üzere YÖK üyelerimize, üye üniversite rektörlerine ve bu sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerini Kazak Türkçesindeki “Intımaktın tübi igilik, tirlik tübi birlik/ İttifakın temeli iyilik, dirliğin temeli birliktir” atasözleriyle tamamlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üyeliğe seçilen üniversiteleri de kutlayarak, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mayıs 2024, Çarşamba / 457 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler